В Ахелой се похвалиха с успешно внедрени иновативни образователи модели

В Ахелой се похвалиха с успешно внедрени иновативни образователи модели - E-Burgas.com

В СТЕАМ центъра на ОУ „Христо Ботев“ – гр. Ахелой се проведе иновативно събитие в партньорство с Център за творческо обучение. В периода от 30.03 до 01.04.2022 г. в учебното заведение гостуваха директори и заместник директори от училища в Русе, Пловдив, Ямбол и Варна. В практическа среда бяха представени иновативни образователни модели със смислено използване на технологии. 

Учениците от 5 и 6 клас показаха завидни умения за работа с инструменти за добавена и виртуална реалност, както и за създаване и обработване на обучителни видеа с учебно съдържание. Проведе се открит урок по „Човекът и природата“ в 4 клас по модела 1:1 – всяко дете с устройство.

От 12.11.2021 г. училището в град Ахелой е член на световното семейство на Гугъл референтните училища и разполага с 12 сертифицирани преподаватели. Това го поставя сред организациите, които доказано подобряват образователния процес чрез пълноценно използване на дигитални технологии. Акцент в програмата бе и „Пътят на успеха“, изминат от ОУ „Христо Ботев“ – гр. Ахелой, за да получи званието „референтно“.

Свързани статии
Коледният дух завладя и Ахелой (Снимки) Унищожиха мина, открита на плажа в Ахелой Акция по събиране на стари битови уреди в Поморийско Ахелой ще има собствен туристически център Кметът на Ахелой спа в ареста след гонката, остава без книжка за две години Поморие кандидатства за саниране на училища и детски градини в общината Продължава усилено уличната рехабилитация в Ахелой (Снимки) Ахелой почете паметта на Цар Симеон Велики и войните му (Снимки) Обновена пътна мрежа очакват в Каблешково и Ахелой (Снимки) Ревизоро: Разреших да се свалят нивата на язовирите "Ахелой" и "Порой" заради ремонти
Тагове
ахелой
Коментари

Още от последните новини