Задава се скок на цените на лекарствата с до 15%

Задава се скок на цените на лекарствата с до 15% - E-Burgas.com
БГНЕС

Предстои масово поскъпване на лекарствата, това отчитат от Асоциацията на собственици на аптеки.

Между десет и петнадесет процента е увеличението на лекарствата. Най-големи са те при лекарствата без лекарско предписание. Голяма част от тях са за простуда и симптоми на COVID-19.

"Това увеличение не идва от аптеките, а от нашите доставчици, производителите, вносителите. То отразява разходите, които се правят от тези участници от пазара", това каза по NOVA председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов.

Увеличението засяга над 1000 лекарства в различна степен, но е в рамките на 10-15%.

Николай Костов уточни, че за лекарствата без лекарско предписание има специална регулация на цените и те не могат да бъдат вдигани повече от размера на инфлацията.

Свързани статии
Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци Меджидиев: Ситуацията с липсата на лекарства е овладяна Криза за антибиотици надвисна над Бургас Цените на храните отново се вдигат Цените на елхите също скочиха Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв. Експерти: След падането на цените на газа, не очаквайте намаление на цените в магазина Драстично намаление на цените по Южното Черноморие през септември Радев: Бензинът в бензиностанциите на "Лукойл" вече е под 3 лева
Тагове
лекарства цени аптеки
Коментари

Още от последните новини