Версията за параноидна шизофрения не спаси Кокинов, съдът го остави в ареста

Версията за параноидна шизофрения не спаси Кокинов, съдът го остави в ареста - E-Burgas.com

По-рано днес Иван помоли да бъде пуснат под домашен арест, за да получи адекватно лечение

Иван Кокинов, който нанесе 17 прободни рани в торса и една прорезна рана в шията на 17-годишно момиче от Бургас, остава в ареста.

Това реши Окръжен съд - Бургас, който днес разгледа мярката за неотклонение на нападателят. Съдия Събчо Събев уважи искането на наблюдаващия прокурор Георги Чинев и постанови мярка "постоянен арест" за 27-годишния Кокинов.

Съдът реши, че има всички законови предпоставки да наложи мярка "постоянен арест" за нападателя, тъй като има опасност той да се укрие или да извърши други престъпление.

По-рано днес Кокинов заяви, че страда от параноидна шизофрения, но не успя да представи необходимата медицинска документация за това. Той помоли да бъде пуснат под домашен арест, за да получи адекватно лечение и да се яви пред съда, когато е в по-добро психическо състояние. Аргументите му обаче не трогнаха съдия Събев и така Кокинов ще трябва да се справи с проблемите си в ареста. Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града

От думите на наблюдаващия прокурор Георги Чинев стана ясно, че Кокинов в действителност е бил регистриран в Центъра по психично здраве в Бургас, но през още през 2015 година и от тогава не е получавал лечение.

 

Свързани статии
Иван Кокинов, който опита да убие ученика с нож, ще лежи 10 години Прокурор Георги Чинев: Държанието на Кокинов при разпита бе абсолютно хладнокръвно и обиграно (видео) Кокинов в съда: Казаха ми да нападна момичето, искам да получа адекватно медицинско лечение Кокинов казал пред фелдшер, че има шизофрения, но няма документи Иван Кокинов говори неразбираемо в съда, хапчета му причинили говорен дефект
Тагове
Иван Кокинов
Коментари

Още от последните новини