Прокурор Георги Чинев: Държанието на Кокинов при разпита бе абсолютно хладнокръвно и обиграно (видео)

Прокурор Георги Чинев: Държанието на Кокинов при разпита бе абсолютно хладнокръвно и обиграно (видео)  - E-Burgas.com

Кокито заявил, че нападнал момичето заради конфликт с брат ѝ

Държанието на Иван Кокинов, който нанесе 17 прободни рани в торса и една прорезна рана в шията на 17-годишно момиче от Бургас, е било абсолютно хладнокръвно и обиграно по време на разпита.

Това заяви пред журналисти наблюдаващия прокурор Георги Чинев след края на заседанието, на което бе разгледана мярката за неотклонение на обвиняемия. 

Той не можа да разкрие повече подробности за пострадалото момиче, тъй като то днес е излязло от реанимация. Прорезната рана на шията му, която е с дължина 15 сантиметра обаче на практика показва, че Кокинов се е опитал да я заколи с ножа си.

По време на разпита Кокинов посочил още, че до нападението се е стигнало след конфликт с брата на пострадалата, но до този момент няма яснота дали двамата са се познавали. Пред журналисти нападателят заяви, че е нападнал момичето, защото така му е било казано. Тепърва трябва да се установи дали Кокинов е употребил наркотици и алкохол в нощта на нападението. Той обаче е признал, че от дълги години редовно взима метамфетамин.

Нападателят в действителност е регистриран в Центъра по психично здраве - Бургас, но през далечната 2015 година. По думите на собствения му адвокат горе долу по това време Кокинов спрял да приема и лекарствата си. 

 

Свързани статии
Иван Кокинов, който опита да убие ученика с нож, ще лежи 10 години Версията за параноидна шизофрения не спаси Кокинов, съдът го остави в ареста Кокинов в съда: Казаха ми да нападна момичето, искам да получа адекватно медицинско лечение Кокинов казал пред фелдшер, че има шизофрения, но няма документи Иван Кокинов говори неразбираемо в съда, хапчета му причинили говорен дефект
Тагове
Иван Кокинов
Коментари

Още от последните новини