Кокинов в съда: Казаха ми да нападна момичето, искам да получа адекватно медицинско лечение

Кокинов в съда: Казаха ми да нападна момичето, искам да получа адекватно медицинско лечение - E-Burgas.com
В съда днес Кокинов бе много нервен и на няколко пъти трябваше да бъде усмиряван от съдебната охрана

Нападнах момичето, защото така ми казаха. 

Това заяви Иван Кокинов, който е прободе с нож 17 пъти ученичка от Бургас, пред журналисти на излизане от съдебната зала. Той обаче не пожела да уточни кой му е казал това и дали не говори за някакви гласове, които чува.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че Кокинов е споделил на фелдшера в затвора, че страда от параноидна шизофрения. За тази си диагноза обаче, той не представил медицинска документация.

Кокинов също така признал при разпита цялото престъпление, както и че употребява редовно метамфетамин, Изписаните му от психиатри лекарства той не бил приемал от 2016 година, като от тогава е спрял и лечението си.

Пред съдия Събчо Събев той настоя да му бъде наложена мярка "домашен арест".

"Искам да се лекувам вкъщи и да се явя в съда, след като получа адекватно медицинско лечение и подобря психическото си състояние" заяви Кокинов. По време на днешното заседание днес говорът на подсъдимия на няколко пъти се разваляше, което затрудняваше комуникацията със съдията

Решението на съда ще излезе по-късно днес.

Свързани статии
Иван Кокинов, който опита да убие ученика с нож, ще лежи 10 години Версията за параноидна шизофрения не спаси Кокинов, съдът го остави в ареста Прокурор Георги Чинев: Държанието на Кокинов при разпита бе абсолютно хладнокръвно и обиграно (видео) Кокинов казал пред фелдшер, че има шизофрения, но няма документи Иван Кокинов говори неразбираемо в съда, хапчета му причинили говорен дефект
Тагове
Иван Кокинов
Коментари

Още от последните новини