В Созопол предлагат обучение за продавач-консултанти и офис служители

В Созопол предлагат обучение за продавач-консултанти и офис служители - E-Burgas.com

Бюрото по труда в град Созопол започва прием на заявления на безработни лица за включване в обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности.

Безработните лица, които искат да се обучат и да си намерят работа, могат да подадат заявления в бюрото по труда за обучение по професии:
- „продавач-консултант” – общо 20 лица;
- „офис-секретар” – общо 20 лица;

Заявление може вече да се подава и чрез електронната услуга, разработена от Агенцията по заетостта и Държавна агенция Електронно управление, която се намира на сайта на Агенцията по заетостта в рубриката за Търсещи работа лица „Електронни услуги за търсещи работа лица”, услуга 1956 Включване в обучение на възрастни, чрез бутон „Заяви услугата електронно”.

Участниците ще преминат и обучение за придобиване на ключови компетентности по „Обществени и граждански компетентности” и „Умение за учене”.

Кандидатите трябва да са регистрирани в бюрото по труда лица, попадащи в една от следните групи:
-безработни младежи до 29г;
-Безработни младежи до 29г., в т.ч безработни до 25г.,младежи, които нито се обучават, нито са заети, младежи, ранно отпаднали от образователната система;
-Неактивни лица, желаещи да работят, в т.ч обезкуражени лица;
-Продължително безработни лица;
-Безработни лица над 50-годишна възраст;
-Безработни лица без професионална квалификация или с нетърсена на пазара на труда професионална квалификация;

Курсовете ще се проведат в периода от 18.06.2020г. –01.09.2020г.,като курса за „продавач-консултант” ще стартира от 18.06.2020г. до 17.08.2020г.,а курса за „офис-секретар” от 03.07.2020г-01.09.2020г. По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 10 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи в размер на 15 лв. за тези, които живеят в населено място извън град Созопол.

Обученията са финансирани със средства от Държавния бюджет по проект ”Развитие на работна сила”, реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство с БСК. В рамките на проекта, на минимум 40% от обучените лица ще бъде предложена работа по придобитата професия.

Свързани статии
Тихомир Янакиев въведе строги правила в Созопол преди изборите Община Созопол обяви каква ще е официалната програма утре Събират средства за изграждането на паметниците на Левски и Лермонтов в Созопол В Созопол откриват сметка за изграждане на бюст-паметник на Левски Официално: "Подпорната стена" на Алепу е незаконна Незаконна стоманобетонна плоча се пръкна на Харманите, община Созопол я заличи за ден Созопол отбелязва 143 години от Освобождението си Затвориха пътя между Присад и Димчево заради високото ниво на Мандра Община Созопол представи Проектобюджет от 23 млн.лева за 2021 (Видео) Кметът на Созопол кани местната общност на публично обсъждане на бюджета
Тагове
созопол
Коментари

Още от последните новини