В Созопол предлагат обучение за продавач-консултанти и офис служители

В Созопол предлагат обучение за продавач-консултанти и офис служители - E-Burgas.com

Бюрото по труда в град Созопол започва прием на заявления на безработни лица за включване в обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности.

Безработните лица, които искат да се обучат и да си намерят работа, могат да подадат заявления в бюрото по труда за обучение по професии:
- „продавач-консултант” – общо 20 лица;
- „офис-секретар” – общо 20 лица;

Заявление може вече да се подава и чрез електронната услуга, разработена от Агенцията по заетостта и Държавна агенция Електронно управление, която се намира на сайта на Агенцията по заетостта в рубриката за Търсещи работа лица „Електронни услуги за търсещи работа лица”, услуга 1956 Включване в обучение на възрастни, чрез бутон „Заяви услугата електронно”.

Участниците ще преминат и обучение за придобиване на ключови компетентности по „Обществени и граждански компетентности” и „Умение за учене”.

Кандидатите трябва да са регистрирани в бюрото по труда лица, попадащи в една от следните групи:
-безработни младежи до 29г;
-Безработни младежи до 29г., в т.ч безработни до 25г.,младежи, които нито се обучават, нито са заети, младежи, ранно отпаднали от образователната система;
-Неактивни лица, желаещи да работят, в т.ч обезкуражени лица;
-Продължително безработни лица;
-Безработни лица над 50-годишна възраст;
-Безработни лица без професионална квалификация или с нетърсена на пазара на труда професионална квалификация;

Курсовете ще се проведат в периода от 18.06.2020г. –01.09.2020г.,като курса за „продавач-консултант” ще стартира от 18.06.2020г. до 17.08.2020г.,а курса за „офис-секретар” от 03.07.2020г-01.09.2020г. По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 10 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи в размер на 15 лв. за тези, които живеят в населено място извън град Созопол.

Обученията са финансирани със средства от Държавния бюджет по проект ”Развитие на работна сила”, реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство с БСК. В рамките на проекта, на минимум 40% от обучените лица ще бъде предложена работа по придобитата професия.

Свързани статии
Кметът на Созопол направи отчет на бюджета, дълговете постепенно се гасят Паркингите в Созопол постепенно стават безплатни, паякът ще работи до края на месеца Кметът на Созопол отличи с плакет „Аполония“ В Созопол канят гражданите на публично обсъждане на бюджета КЗП с приемна за граждани в Созопол Созопол и Боровец с най-скъпите жилища, ръст на покупките по курортите Община Созопол: Инвестиционната програма на ВиК е условна и няма пари за нея В Созопол ликвидираха незаконно сметище Тихомир Янакиев: Две години ме заблуждават за огромни ВиК проекти за 400 млн. лв. Нов паркинг за четвърт милион лева изграждат в Созопол
Тагове
созопол
Коментари

Още от последните новини