В Созопол отменят част от културните си мероприятия заради мерките

В Созопол отменят част от културните си мероприятия заради мерките  - E-Burgas.com

За да запази Созопол все така сигурна и свободна от коронавирус дестинация, кметът Тихомир Янакиев издаде заповед, която въвежда рестрикции относно провеждането на мероприятия по повод празника на града, информират от администрацията.

Това стана след извънредното заседание на общинския кризисен щаб, на което бе взето решение концертите на амфитеатър "Аполония" в периода до 19.07.2020, които предполагат струпване на много хора, да бъдат отменени.

Плувният маратон, който също се радва на огромен интерес и е с дългогодишни традиции в града, ще бъде отложен за по-късна дата.

С оглед заповедите на министъра на здравеопазването, препоръките на националния, областния и общинския кризисни щабове, всички други културни и развлекателни мероприятия, които не са отменени, ще се провеждат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и ще се контролират строго.

Созопол ще почете своята покровителна Св. Марина по начин, който не застрашава здравето никому.

"Уведомяваме всички жители и граждани на Созопол, че за да бъде запазена здравната тенденция в общината, е необходимо да не неглижираме задължителните и препоръчителните мерки. Напомняме, че носенето на маски в закрити помещения е задължително. Спазвайте дистанция, поддържайте лична хигиена, дезинфекцирайте често ръцете си", призовават от община Созопол.

ЗАПОВЕД НА КМЕТА ТИХОМИР ЯНАКИЕВ

ЗАПОВЕД НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица
Тагове
созопол
Коментари

Още от последните новини