В Созопол ликвидираха незаконно сметище

В Созопол ликвидираха незаконно сметище - E-Burgas.com
Така изглеждаше местността Месари до скоро

Приключва почистването на поредното нерегламентирано сметище, констатирано на територията на местността Месари, край Созопол.

Този пореден случай показва много ясно, че въпреки въведеното организирано сметосъбиране и сметоизвозване на битовите отпадъци, както и създадената възможност за гражданите да изхвърлят строителните отпадъци от ремонтите в домакинствата, наличието на отпадъци на нерегламентирани места съпътства ежедневието на жителите в общината.

Община Созопол призовава жителите и строителните фирми да подходят отговорно към опазване на околната среда и да не изхвърлят безразборно своите отпадъци.

"Разчитаме на всички вас тази практика да бъде прекратена, за да може общинските средства да бъдат влагани в нови и общественополезни дейности и придобивки. Убедени сме, че обединяването на усилията на общинска администрация, бизнес и общественост ще допринесат за една по-чиста община, такава в каквато искаме да израснат децата ни“, коментира кметът Тихомир Янакиев.

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица
Тагове
созопол сметище
Коментари

Още от последните новини