В Созопол ликвидираха незаконно сметище

В Созопол ликвидираха незаконно сметище - E-Burgas.com
Така изглеждаше местността Месари до скоро

Приключва почистването на поредното нерегламентирано сметище, констатирано на територията на местността Месари, край Созопол.

Този пореден случай показва много ясно, че въпреки въведеното организирано сметосъбиране и сметоизвозване на битовите отпадъци, както и създадената възможност за гражданите да изхвърлят строителните отпадъци от ремонтите в домакинствата, наличието на отпадъци на нерегламентирани места съпътства ежедневието на жителите в общината.

Община Созопол призовава жителите и строителните фирми да подходят отговорно към опазване на околната среда и да не изхвърлят безразборно своите отпадъци.

"Разчитаме на всички вас тази практика да бъде прекратена, за да може общинските средства да бъдат влагани в нови и общественополезни дейности и придобивки. Убедени сме, че обединяването на усилията на общинска администрация, бизнес и общественост ще допринесат за една по-чиста община, такава в каквато искаме да израснат децата ни“, коментира кметът Тихомир Янакиев.

Свързани статии
Кметът на Созопол направи отчет на бюджета, дълговете постепенно се гасят Паркингите в Созопол постепенно стават безплатни, паякът ще работи до края на месеца Кметът на Созопол отличи с плакет „Аполония“ В Созопол канят гражданите на публично обсъждане на бюджета КЗП с приемна за граждани в Созопол Созопол и Боровец с най-скъпите жилища, ръст на покупките по курортите Община Созопол: Инвестиционната програма на ВиК е условна и няма пари за нея Тихомир Янакиев: Две години ме заблуждават за огромни ВиК проекти за 400 млн. лв. Нов паркинг за четвърт милион лева изграждат в Созопол Безплатен градски транспорт и плувен маратон за празника на Созопол
Тагове
созопол сметище
Коментари

Още от последните новини