В Гърция: Обмислят въвеждане на здравен паспорт за туристите

В Гърция: Обмислят въвеждане на здравен паспорт за туристите - E-Burgas.com

Гърция обмисля въвеждане на здравен паспорт за туристите. Предвижда се всеки европейски гражданин, който иска да посети страната, да е задължен да си направи тест за коронавирус.

Към момента Гърция пропуска само гръцки граждани, както и чужденци законно пребиваващи в страната. За туристи границата е затворена.

„От министерството заявиха, че разчитат на туристи от Израел, Кипър и Арабските емирства. Полети, които идват от рискови страни, са анулирани до 10 май. След това ще стане ясно кои жители ще могат да влизат", предаде NOVA  TV. 

По думите й се очаква 50 % спад на туризма.  От 4 май  държавата планира постепенно разхлабване на мерките.

Свързани статии
Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион Удължиха ковид мерките в цялата страна Дълги опашки на Калотина при влизане у нас Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция Българите пътуват масово към Гърция на море Още осем области връщат ковид мерките Хиляди българи поеха към Гърция след падането на ограниченията 4,7 по рихтер разстърси Гърция в района на Крит Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон
Тагове
Гърция мерки covid-19
Коментари

Още от последните новини