В Гърция: Обмислят въвеждане на здравен паспорт за туристите

В Гърция: Обмислят въвеждане на здравен паспорт за туристите - E-Burgas.com

Гърция обмисля въвеждане на здравен паспорт за туристите. Предвижда се всеки европейски гражданин, който иска да посети страната, да е задължен да си направи тест за коронавирус.

Към момента Гърция пропуска само гръцки граждани, както и чужденци законно пребиваващи в страната. За туристи границата е затворена.

„От министерството заявиха, че разчитат на туристи от Израел, Кипър и Арабските емирства. Полети, които идват от рискови страни, са анулирани до 10 май. След това ще стане ясно кои жители ще могат да влизат", предаде NOVA  TV. 

По думите й се очаква 50 % спад на туризма.  От 4 май  държавата планира постепенно разхлабване на мерките.

Свързани статии
Тежки бури в Гърция, у нас идва застудяване Водещи немски телевизии излъчиха репортaжи за масово неспазване на мерки на Златни пясъци На море в Гърция става все по-трудна мисия За мераклиите за море зад граница: Гърция въведе нови мерки след 151 нови случая на Covid-19 Безкрай: Гърция отново въведе нови мерки по границите Хотелиери по Черноорието уверяват, че спазват всички епидемиологични мерки Ако летувате в Гърция: Масови проверки за предпазни маски, глоби от 150 евро Отпускат 30 млн. лева за превозвачите Гърция допуска българи по летищата само с отрицателен COVID-19 тест Бюрото по труда в Бургас ще разяснява на бизнесмени мярката "Заетост х 3"
Тагове
Гърция мерки covid-19
Коментари

Още от последните новини