Уточнение: Кината в моловете ще работят, но не и самите молове

Уточнение: Кината в моловете ще работят, но не и самите молове - E-Burgas.com
gotoburgas.com

Театър на закрито на този етап няма да бъде допускан

Със заповед на министър Кирил Ананиев днес при специален режим на работа отварят врати кина, музеи, библиотеки и галерии. Разрешават се и концерти на открито. 

Новата наредба обаче за пореден път остави някои неясноти, тъй като голяма част от киносалоните в България се намират в моловете, а те все още са затворени. Оказа се, че грешката е вярна и кината наистина ще приемат зрители, въпреки че на този етап моловете още няма да работят.  Изискването към киносалоните е да запълват само 30% от местата си, като хората ще бъдат разполагани на разстояние един от друг. 

Със същата заповед здравният министър посочва, че в музеите, галериите, библиотеките и кината на закрито, не трябва да се използват климатични инсталации. Това може да създаде проблеми, особено с покачването на температурите през последните дни. 

Правилото обае не важи за театрите, които на този ще могат да се провеждат само на открито, също като концертите. 

В музеите също ще важат особени правила, като в някои от тях ще бъде въведено еднопосочно движение. 

 

Свързани статии
В началото на юни разхлабват още мерки, но маските няма да отпаднат скоро Д-р Кунчев: Част от мерките не бяха издържани от научна гледна точка Разрешиха и мачлето пред блока, но за не повече от 10 души Отменянето на извънредното положение е много близо Kината, музеите и галериите отварят отново (заповед) Официално: Заведенията отварят с маси навън през 2,5 метра Върнаха пейките в Борисовата градинка, хората вече сядат по тях Димитър Николов: Не нарушавайте правилата, за да не затворят пак парковете Официално: Разрешават посещение в парка, но при определени условия Бойко Борисов: Карантината ще остане и то за дълго време (видео)
Тагове
ограничителни мерки
Коментари