В началото на юни разхлабват още мерки, но маските няма да отпаднат скоро

В началото на юни разхлабват още мерки, но маските няма да отпаднат скоро  - E-Burgas.com

Основните мерки в закрити помещения, чести дезинфекции, лична хигиена, ще останат за дълго време

Контролът върху кланиците не е спирал и няма как храната да е съществен фактор при заразяване, особено при термична обработка, обясни доц. д-р Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб. 

"Вероятно е в началото на юни да има още промени в мерките, в работата на щаба в представяне на информацията. Маските обаче няма да отпаднат скоро. 

Може да освободим и всички мерки до средата на юни, но основните мерки в закрити помещения, чести дезинфекции, лична хигиена, ще останат за дълго време. 

СЗО времено спират проучванията с хидроксихлорохин, има странични ефекти, казали сме че не може да се използва свободно, а само в клинична обстановка при строго индикирани болни без показания. 

Скоро ще влезе в действие лаборатория, където донори с антитела - доброволци ще могат да дават хиперимунна плазма, съобщи Кунчев.  

Свързани статии
292 новозаразени за последните 24 часа Професор прогнозира 10 000 заразени с COVID-19 наесен Един новозаразен с коронавирус в Бургас, 182 в цялата страна Седем служители в заведение в Царево са сред заразените с C-19, пет са общините с нови случаи 15 души са новозаразени с коронавирус в региона, 105 в страната Пулмолог съветва: И на плажа спазвайте дистанция, вирусът не се влияе от жегата 81 са новите случаи на COVID-19 у нас Двама души са под карантина в Созопол Въпреки новите рекорди: Няма да затягаме мерките, вирусът бил по-слаб Почина заразеният турист от "Кайт къпминг Градина"
Тагове
ограничителни мерки коронавирус
Коментари

Още от последните новини