В началото на юни разхлабват още мерки, но маските няма да отпаднат скоро

В началото на юни разхлабват още мерки, но маските няма да отпаднат скоро  - E-Burgas.com

Основните мерки в закрити помещения, чести дезинфекции, лична хигиена, ще останат за дълго време

Контролът върху кланиците не е спирал и няма как храната да е съществен фактор при заразяване, особено при термична обработка, обясни доц. д-р Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб. 

"Вероятно е в началото на юни да има още промени в мерките, в работата на щаба в представяне на информацията. Маските обаче няма да отпаднат скоро. 

Може да освободим и всички мерки до средата на юни, но основните мерки в закрити помещения, чести дезинфекции, лична хигиена, ще останат за дълго време. 

СЗО времено спират проучванията с хидроксихлорохин, има странични ефекти, казали сме че не може да се използва свободно, а само в клинична обстановка при строго индикирани болни без показания. 

Скоро ще влезе в действие лаборатория, където донори с антитела - доброволци ще могат да дават хиперимунна плазма, съобщи Кунчев.  

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
ограничителни мерки коронавирус
Коментари

Още от последните новини