В началото на юни разхлабват още мерки, но маските няма да отпаднат скоро

В началото на юни разхлабват още мерки, но маските няма да отпаднат скоро  - E-Burgas.com

Основните мерки в закрити помещения, чести дезинфекции, лична хигиена, ще останат за дълго време

Контролът върху кланиците не е спирал и няма как храната да е съществен фактор при заразяване, особено при термична обработка, обясни доц. д-р Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб. 

"Вероятно е в началото на юни да има още промени в мерките, в работата на щаба в представяне на информацията. Маските обаче няма да отпаднат скоро. 

Може да освободим и всички мерки до средата на юни, но основните мерки в закрити помещения, чести дезинфекции, лична хигиена, ще останат за дълго време. 

СЗО времено спират проучванията с хидроксихлорохин, има странични ефекти, казали сме че не може да се използва свободно, а само в клинична обстановка при строго индикирани болни без показания. 

Скоро ще влезе в действие лаборатория, където донори с антитела - доброволци ще могат да дават хиперимунна плазма, съобщи Кунчев.  

Свързани статии
Ето кога сваляме маските Бургас и Царево с висок брой новозаразени с ковид Скочиха новозаразените в областта, четири общини с по над 10 нови случая Глътка въздух в региона: Едва 34 новозаразени с ковид, нито един смъртен случаи 88 са новозаразени в Бургаско, лек спад на новите случаи в страната Бургаска област осъмна с нови 110 случая на коронавирус 913 нови случаи на коронавирус у нас 105 нови души в Бургаско са с коронавирус, 1212 общо у нас Отново в изходна позиция: 131 нови случая на ковид в Бургас 910 новозаразени у нас, най-много в София и Бургас
Тагове
ограничителни мерки коронавирус
Коментари

Още от последните новини