В началото на юни разхлабват още мерки, но маските няма да отпаднат скоро

В началото на юни разхлабват още мерки, но маските няма да отпаднат скоро  - E-Burgas.com

Основните мерки в закрити помещения, чести дезинфекции, лична хигиена, ще останат за дълго време

Контролът върху кланиците не е спирал и няма как храната да е съществен фактор при заразяване, особено при термична обработка, обясни доц. д-р Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб. 

"Вероятно е в началото на юни да има още промени в мерките, в работата на щаба в представяне на информацията. Маските обаче няма да отпаднат скоро. 

Може да освободим и всички мерки до средата на юни, но основните мерки в закрити помещения, чести дезинфекции, лична хигиена, ще останат за дълго време. 

СЗО времено спират проучванията с хидроксихлорохин, има странични ефекти, казали сме че не може да се използва свободно, а само в клинична обстановка при строго индикирани болни без показания. 

Скоро ще влезе в действие лаборатория, където донори с антитела - доброволци ще могат да дават хиперимунна плазма, съобщи Кунчев.  

Свързани статии
Напредва изпитването на ваксина срещу COVID-19 на основата на тютюнево растение Събота дойде с 1589 новозаразени у нас Лекари в Бургас изнемогват от работа, болницата търси доброволци за КОВИД-отделението Депутат от БСП с положителна проба за COVID-19 1595 са новите случаи на коронавирус у нас, в Бургас - 41 От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас Проф. Димитров: Скоро ще имаме по 1200 заразени на ден Рекордни нови 819 случая на Covid-19 за 24 часа у нас Лекари в Бургас: Недостигът на легла за болни от Covid-19 вече е осезаем И Мария Габриел е с коронавирус
Тагове
ограничителни мерки коронавирус
Коментари

Още от последните новини