Официално: Разрешават посещение в парка, но при определени условия

Официално: Разрешават посещение в парка, но при определени условия - E-Burgas.com

Със своя заповед министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разрешава посещенията на градски паркове и градини на следните лица:

  • Деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден.
  • Собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден.

Посещенията на градски паркове и градини трябва да се осъществяват при стриктното спазване на следните противоепидемични мерки:

  • Задължителни предпазни маски
  • Физическа дистанция от 2,5 метра
  • Влизане и излизане през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути.
  • Без консумацията на алкохол на територията на парковете и градините.
  • Да се избягва контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.
  • Забранени са посещенията на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

На база заповедта на министъра на здравеопазването, кметовете на общини следва да създадат необходимата организация за прилагане мерките, съобразно спецификите на съответните градски паркове и градини на територията на общините.

Заповед РД-01-239/26.04.2020 г.

Анкета
Свързани статии
В началото на юни разхлабват още мерки, но маските няма да отпаднат скоро Д-р Кунчев: Част от мерките не бяха издържани от научна гледна точка Разрешиха и мачлето пред блока, но за не повече от 10 души Уточнение: Кината в моловете ще работят, но не и самите молове Отменянето на извънредното положение е много близо Kината, музеите и галериите отварят отново (заповед) Официално: Заведенията отварят с маси навън през 2,5 метра Върнаха пейките в Борисовата градинка, хората вече сядат по тях Димитър Николов: Не нарушавайте правилата, за да не затворят пак парковете Бойко Борисов: Карантината ще остане и то за дълго време (видео)
Тагове
ограничителни мерки
Коментари

Още от последните новини