Върнаха пейките в Борисовата градинка, хората вече сядат по тях

Върнаха пейките в Борисовата градинка, хората вече сядат по тях  - E-Burgas.com

Пейките в Борисовата градина, които преди точно преди един месец бяха демонтирани заради ограничителните мерки свързани с Covid-19, днес отново бяха поставени на местата си. Вчера същото се случи и в парка в комплекс "Изгрев".

Както бе обещано, пейките в Борисовата градина бяха лакирани, като боята на някои от тях още не бе изсъхнала. 

От вчера мерките за посещения на парковете в България бяха разхлабени, но сядането по пейките и събирането на повече от две лица на едно място все още е забранено със заповед на здравния министър. Въпреки това днес на повечето пейки с изсъхнала боя имаше седнали бургазлии, които вероятно не са издържали на изкушението в хубавия пролетен ден. 

Кметът Димитър Николов вече предупреди, че националният щаб може да преосмисли заповедта за рахлабване на ограничителните мерки и отново да върне пълната забрана за посещение на паркове, ако хората масово нарушават правилата. Все пак остава неясно, защо пейките бяха върнати, въпреки че сядането по тях все още не е разрешено. 

 

Свързани статии
В началото на юни разхлабват още мерки, но маските няма да отпаднат скоро Д-р Кунчев: Част от мерките не бяха издържани от научна гледна точка Разрешиха и мачлето пред блока, но за не повече от 10 души Уточнение: Кината в моловете ще работят, но не и самите молове Отменянето на извънредното положение е много близо Kината, музеите и галериите отварят отново (заповед) Официално: Заведенията отварят с маси навън през 2,5 метра Димитър Николов: Не нарушавайте правилата, за да не затворят пак парковете Официално: Разрешават посещение в парка, но при определени условия Бойко Борисов: Карантината ще остане и то за дълго време (видео)
Тагове
ограничителни мерки
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Върнаха пейките в Борисовата градинка, хората вече сядат по тях  - E-Burgas.com

Регата 24 Май