Ударно начално на преброяването, над 14 хил. души го направиха онлайн

Ударно начално на преброяването, над 14 хил. души го направиха онлайн - E-Burgas.com

Удрано начало на преброяването на населението в страната, отичат статистическите данни, които официално бяха изнесени в Областна администрация днес. До 14:00 ч онлайн са се преброили над 14 700 души. От администрацията информираха, че хакерската атака е неутрализирана на Първо ниво и в момента сайтът си работи.

За да се преброите онлайн е необходимо да имате имейл адрес, както и лична карта или международен паспорт. Информацията съдържа няколко раздела - данни за адреса, домакинството, месторабота, здравен статус.

Онлайн преброяването ще продължи до 24:00 ч на 17 септември, а от следващия ден ще започне и физическото преброяване с добре обучени лица. В региона те са 2 225 души. На всички тях е предложено да бъдат ваксинирани с каквато ваксина срещу ковид пожелаят, ще им бъдат осигурени маски и дезинфектанти.

Първите обощени данни ще бъдат обявени до края на годината.

Свързани статии
Топим се с 844 хил. души за десетилетие 5,7 млн българи са преброени до 10 октомври 70% от населението вече е преброено Шефът на НСИ: Глоби чакат всички, които пречат на преброяването 60% от населението вече е преброено Последен ден, в който се преброяваме онлайн Преброяването в Бургас закуца, едва 28.9% са преброени до момента Близо 2 милиона българи са се преброили онлайн Имаме 10 дни да се преброим онлайн, после тръгват анкетьорите На 7 септември започва Националното преброяване
Тагове
преброяване
Коментари

Още от последните новини