Близо 2 милиона българи са се преброили онлайн

Близо 2 милиона българи са се преброили онлайн - E-Burgas.com
Снимка Георги Кожухаров

Към 6 часа тази сутрин електронно са се преборили 1 937 000 души. Очакванията са до края на деня те да станат над 2 милиона души. Това заяви пред bTV председателят на НСИ Сергей Цветарски. Той не изключи срокът отново да бъде удължен.

Най-големият процент на преброилите се електронно е в София - почти 50%. На втори място е Варна с 35,5%. Изненадващо от самото начало е активността в Габрово, където 30% са се преброили онлайн. В Кърджали и Смолян са около 10%.

Когато преброителите не ни намерят в дома ни, оставят бележка с телефон, на който е добре да се обадим, за да се разберем кога ще е удобно ново посещение.

Ако не сме се преборили онлайн, преброяването по домовете отнеме около 30 минути.

Кодът, който се генерира след онлайн преброяването, може да се предаде като бъде оставен на вратата, а преброителите да го вземат.

Всеки преброител носи идентификационна карта със снимка. Телефонът, на който всеки може да се обади, ако се усъмни в нещо, е *2021.

Свързани статии
5,7 млн българи са преброени до 10 октомври 70% от населението вече е преброено Шефът на НСИ: Глоби чакат всички, които пречат на преброяването 60% от населението вече е преброено Последен ден, в който се преброяваме онлайн Преброяването в Бургас закуца, едва 28.9% са преброени до момента Ударно начално на преброяването, над 14 хил. души го направиха онлайн Имаме 10 дни да се преброим онлайн, после тръгват анкетьорите На 7 септември започва Националното преброяване Созопол търси преброители за Преборяване 2021
Тагове
преброяване
Коментари

Още от последните новини