5,7 млн българи са преброени до 10 октомври

5,7 млн българи са преброени до 10 октомври - E-Burgas.com

По предварителни данни до 10 октомври са преброени 5 775 000 души, от които с хартиени карти са преброени 3 370 000 души, а електронно - 2 405 000 души, съобщават от НСИ.

Преброителите имат срок до края на тази седмица да предадат преброителните карти и обобщените данни от участъците, в които са работили, което означава, че броят на преброените на хартия ще се увеличава всеки ден, показа БНТ. Две контролни изследвания за Преброяване 2021 започва Националният статистически институт.

Над четиристотин експерти, които работят в статистическите отдели на НСИ в цялата страна, ще обходят 14 000 жилища и ще анкетират домакинствата, които живеят в тях. Извадката е направена на случаен принцип и изследванията ще продължат до 31 октомври 2021 година.

Целта на първото изследване е да установи точността на данните за населението и жилищата, които са вписани в преброителните карти, и да установи размера на допуснатите грешки.

Второто изследване е свързано с обхвата на населението за страната, като целта му е да установи относителния дял на непреброените (пропуснатите) и два пъти преброените (дублираните) при преброяването лица.

Въз основа на данните от контролните изследвания ще се определят основните източници на грешки, които да бъдат избегнати при следващи преброявания на населението и жилищния фонд.

Първите предварителни резултати за населението на България ще бъдат обявени в края на 2021 г.

Свързани статии
Топим се с 844 хил. души за десетилетие 70% от населението вече е преброено Шефът на НСИ: Глоби чакат всички, които пречат на преброяването 60% от населението вече е преброено Последен ден, в който се преброяваме онлайн Преброяването в Бургас закуца, едва 28.9% са преброени до момента Близо 2 милиона българи са се преброили онлайн Ударно начално на преброяването, над 14 хил. души го направиха онлайн Имаме 10 дни да се преброим онлайн, после тръгват анкетьорите На 7 септември започва Националното преброяване
Тагове
преброяване
Коментари

Още от последните новини