Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР

Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР - E-Burgas.com

Дискусия върху проявленията на агресията проведоха ученици и преподаватели от ОУ ,,Георги С. Раковски’’- с. Оризаре.  

На срещата беше поканен инспектор Димо Димов, завеждащ Детска педагогическа стая към РУ  на МВР – Несебър, който заяви, че в съвременния свят агресията е едно от най – срещаните явления сред подрастващите. Той застъпи  виждането си  за нуждата от широка дискусия с учениците от прогимназиален етап върху темата за детската агресия. Инспекторът поясни, че  фокусът е основно върху санкциите, без да се коментират първопричините за отрицателното явление и начините то да бъде предотвратено.

Беседата с учениците започна на ниво принципи и ценности и премина на ниво мерки и процедури. Тийнейджърите бяха запознати с актуални примери на агресия в училище и на обществени места, както и последвалите мерки и санкции за тяхното предотвратяване. Разпалена дискусия предизвика въпросът за полицейската професия. Много учениците демонстрираха засилен интерес относно задълженията и основните задачи на полицаите.

Дискусията с инспектор Димо Димов продължи с акцентиране върху безопасността на децата извън дома, режима на придвижване след 20 и след 22 ч., последвалите санкции от неспазването му, както и върху  Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Свързани статии
Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учител Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си
Тагове
оризаре ученици агресия несебър
Коментари

Още от последните новини