Изграждат модерен скейт парк в Несебър и екопътека в местността Плазовец

Изграждат модерен скейт парк в Несебър и екопътека в местността Плазовец - E-Burgas.com

Кметът на Община Несебър Николай Димитров подписа договори за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Морско дело и рибарство“ за изпълнение на 2 нови проекта: „Създаване на нова туристическа атракция в гр. Несебър – Скейт парк“ и „Създаване на нова услуга за населението в рибарската територия – Екопътека с. Кошарица – местност Плазовец, Община Несебър“.

Еко пътеката е ситуирана върху съществуващия от с. Кошарица до м. Плазовец път, като по цялото трасе от 4 631 м. ще се изградят места за отдих, чешма, площадка за наблюдение и ще се разположат 106 бр. енергоспестяващи соларни осветителни тела.

Чрез изграждането на скейт парк, община Несебър цели да предостави възможности за изпълнение на нов за България набор от  скейт трикове, като предоставя голяма гама от уреди, препятствия и линии на движение. Съоръжението ще  предоставя възможности както за индивидуално ползване, така и за организиране на състезания.

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Хамаци, панорамен далекоглед и соларни панели за бъдещата екопътека Кошарица - Плазовец
Тагове
несебър скейт парк екопътека
Коментари

Още от последните новини