Ститици бургаски деца и ученици се включиха в инициатива на новата библиотека

Ститици бургаски деца и ученици се включиха в инициатива на новата библиотека - E-Burgas.com

Втора седмица библиотека "Пейо К. Яворов" е партньор в Националната кампания за насърчаване на детския интерес към четенето "Походът на книгите". Тя се организира за десета поредна година. Инициативата стартира от 12 септември и ще продължи до 3 октомври 2021 година, като за първите две седмици в нея се включиха стотици деца и младежи от детски градини и училища в Бургас. Инициативата тази година е под надслов "Известни българи четат на деца" - обичани и популярни личности в България се включват в каузата грамотност и образование чрез четене. Сред тях са популярните и обичани поети Недялко Йорданов, Яна Вълчева, Наталия Недялкова.

Групи ученици от ПГЕЕ "К. Фотинов" бяха гости на Регионална библиотека още в първите дни на кампанията. Дванадесетокласниците бяха любопитни да разгледат и научат всичко за историята на Библиотеката, за новата сграда и възможностите, които тя им дава в учебния процес. В „Заемна за възрастни" гостуваха ученици от 12 клас, литературна паралелка на СОУ" Св. св. Кирил и Методий" с преподавател Коста Славов. В следващите дни предстоят още интересни срещи за бургаските ученици.

Свързани статии
Нова библиотека отвори врати в поморийския квартал Каменар (Снимки) Община Бургас получи поредната престижна награда Зам.-министър: Проектът за интерактивна библиотека в Бургас заслужава адмирации от всички Иновация в Бургас, връщаме книгите в библиотеката на вендинг машини Млада певица засне клип в новата бургаска библиотека (Снимки) Новата библиотека събира поетичният елит на Бургас Арх. Жечев: Фасадата на библиотеката е малко по-тъмна - едни деца казаха, че така е по-хубаво (видео) Изненада? И новата библиотека в Бургас няма да бъде "като на картинката" (снимки) Затварят възлова улица в Бургас заради строежа на новата библиотека
Тагове
библиотека
Коментари

Още от последните новини