Арх. Жечев: Фасадата на библиотеката е малко по-тъмна - едни деца казаха, че така е по-хубаво (видео)

Арх. Жечев: Фасадата на библиотеката е малко по-тъмна - едни деца казаха, че така е по-хубаво (видео) - E-Burgas.com

Той отрече да има промяна по прозорците, но призна, че амфитеатърът в двора няма да бъде изпълнен

Няма сериозни отклонения между проекта и изпълнението по фасадата на новата библиотека в Бургас. Това заяви арх Делян Жечев, който е проектант на сградата.

"Преди години участвахме на конкурс за бургаската библиотека и много се радвам, че го спечелихме с нашата идея. Няма нито една промяна по проекта. На много хора им прави впечатление, че първоначално на визуализациите тя е малко по-светла. Решихме да дадем малко по-топли тонове, защото когато показахме на няколко деца първия вариант със светлия бетон те малко се поуплашиха и даже казаха, че им прилича на болница. Сградата стана за мен перфектна, всичко до най-малкия детайл е така, както го искахме" заяви днес арх. Жечев пред журналисти.

Той отрече и да има промяна по прозорците, въпреки че на визуалиациите ясно се вижда, че те са с различна големина и не на същите места. По-думите му може да има "леко изместени" прозорци, но за промяна не може да става дума. 

Относно амфитеатеатралната сцена, която рябваше да бъде изграден в двора на библиотеката арх. Жечев призна, че са се отказали от идеята, тъй като нямало кой да поддържа зелената площ и това щяло да създаде проблем с отводняването и книгите, които се намират отдолу. 

В същото стана ясно, че изпълнението на проекта е забавено с един месец, а причината е закъснението на доставка на пожарогасителна система от Турция. 

Цялото изказване на арх. Делян Жечев и зам. кметът по строителство в община Бургас Чанка Коралска вижте във видеото.

 

Анкета
Свързани статии
Нова библиотека отвори врати в поморийския квартал Каменар (Снимки) Община Бургас получи поредната престижна награда Зам.-министър: Проектът за интерактивна библиотека в Бургас заслужава адмирации от всички Иновация в Бургас, връщаме книгите в библиотеката на вендинг машини Ститици бургаски деца и ученици се включиха в инициатива на новата библиотека Млада певица засне клип в новата бургаска библиотека (Снимки) Новата библиотека събира поетичният елит на Бургас Изненада? И новата библиотека в Бургас няма да бъде "като на картинката" (снимки) Затварят възлова улица в Бургас заради строежа на новата библиотека
Тагове
библиотека арх. Делян Жечев
Коментари

Още от последните новини