Иновация в Бургас, връщаме книгите в библиотеката на вендинг машини

Иновация в Бургас, връщаме книгите в библиотеката на вендинг машини - E-Burgas.com

Две читателски вендинг машини за връщане на книги и справки, са монтирани в Библиотеката и могат да се ползват от читателите.

Те са поставени във фоайето на първия етаж в сградата. Всеки читател може да се обслужи сам, ако няма време или желание да посети отделите за деца, възрастни или читалните.

Машините са съобразени с противоепидемичните мерки в условията на COVID-19. Дават възможност на всеки, който не желае контакт с библиотечните работници, да се възползва от новата безконтактна услуга.

Машините помагат на посетителите да върнат книгите си, имат тъч скрийн дисплей на който се извършват справки за наличието на дадена книга във фонда на Библиотеката, могат да се четат дигитализираните издания на бургаския периодичен печат до 1944 година.

Това е поредното нововъведение в институцията, което улеснява достъпа на читателите до ресурсите на РБ"П. Яворов".

Свързани статии
Нова библиотека отвори врати в поморийския квартал Каменар (Снимки) Община Бургас получи поредната престижна награда Зам.-министър: Проектът за интерактивна библиотека в Бургас заслужава адмирации от всички Ститици бургаски деца и ученици се включиха в инициатива на новата библиотека Млада певица засне клип в новата бургаска библиотека (Снимки) Новата библиотека събира поетичният елит на Бургас Арх. Жечев: Фасадата на библиотеката е малко по-тъмна - едни деца казаха, че така е по-хубаво (видео) Изненада? И новата библиотека в Бургас няма да бъде "като на картинката" (снимки) Затварят възлова улица в Бургас заради строежа на новата библиотека
Тагове
библиотека
Коментари

Още от последните новини