Нова библиотека отвори врати в поморийския квартал Каменар (Снимки)

Нова библиотека отвори врати в поморийския квартал Каменар (Снимки) - E-Burgas.com

Днес бе официално открита новата библиотека за деца и големи в квартал Каменар. Читателският клуб се намира в двора на храм „Св. Параскева” и е създаден по инициатива на местни жители и с подкрепата на доскорошния кметски наместник Петко Петков.

След като мястото, отредено за библиотека, бе старателно почистено и подредено, от днес читателите разполагат с голямо разнообразие от художествена, историческа и популярна литература, енциклопедии и др. Специално за най-малките е обособен детски кът със занимателни книжки и място за оцветяване на картинки.

„Страниците на най-овехтелите и неизползваеми вече книги превърнахме в хартиени пера, събрани в „ангелски крила” – декор за снимка, с идеята да  продължават да носят радост и усмивки.”, споделиха основните инициатори за създаването на библиотеката – Катерина Китинова и Мария Кайрякова.

Гост на събитието бе кметът на Поморие Иван Алексиев, който дари книги от личната си библиотека, както и от всички издания на интересните исторически, образователни и рисувателни книжки за Поморие, подарени за фонда на библиотеката от автора им Валя Георгиева – историк и преподавател.

Сред първите посетители на новата библиотека бяха още председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов, председателят на НЧ „Просвета 1888” – Поморие Милчо Талев, деца и жители на поморийския квартал.

Галерия
Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
каменар библиотека поморие книги
Коментари

Още от последните новини