Шефът на МВР непреклонен: С 10% ще е увеличението на заплатите в системата

Шефът на МВР непреклонен: С 10% ще е увеличението на заплатите в системата - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

От нова година всички служители на МВР ще получат 10-процентно увеличение на заплатите. Това заяви по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Той даде да се разбере, че е непреклонен пред искането на подчинените му за 30 процента увеличение на месечното възнаграждение.

„Приехме промени в Закона за МВР за изплащане от 1 януари на положения извънреден труд на служителите на ненормиран работен ден, което ще струва над 60 милиона лева и касае над 13 хиляди служители. За 2021 г. е предвидено и увеличение на основното възнаграждение с 10 на сто, като заложената сума за над 48 хиляди служители е повече от 154 милиона лева“, обяви министър Терзийски.

Свързани статии
Петима дилъри „на топло“ при поредната акция в Бургаско Полицаите договориха увеличение на заплатите си Над 20 млн.лв. за коледни бонуси за магистрати Депутатите вдигнаха заплатите си с 500 лева 14 дилъри, обикалящи около училищата, са задържани в Бургас Телефонните измами в Бургас и Поморие отново се отприщиха, ето как да се предпазите 16 септември - без жертви на пътя До края на септември остава слънчево и топло Ето как премина срещата между президента и представителите на полицията и ДАНС (Видео) Калоян Калоянов отново се връща начело на бургаската полиция
Тагове
заплати мвр христо терзийски
Коментари

Още от последните новини