Шефът на МВР непреклонен: С 10% ще е увеличението на заплатите в системата

Шефът на МВР непреклонен: С 10% ще е увеличението на заплатите в системата - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

От нова година всички служители на МВР ще получат 10-процентно увеличение на заплатите. Това заяви по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Той даде да се разбере, че е непреклонен пред искането на подчинените му за 30 процента увеличение на месечното възнаграждение.

„Приехме промени в Закона за МВР за изплащане от 1 януари на положения извънреден труд на служителите на ненормиран работен ден, което ще струва над 60 милиона лева и касае над 13 хиляди служители. За 2021 г. е предвидено и увеличение на основното възнаграждение с 10 на сто, като заложената сума за над 48 хиляди служители е повече от 154 милиона лева“, обяви министър Терзийски.

Свързани статии
13 души са задържани при акция в Бургас през седмицата, има и жена Област Бургас остава на 11-то място по средна работна заплата Излъгаха личните асистенти за обещаните заплати Окошариха шестима дилъри, мотаещи се около училища в Бургас Вдигат заплатите във ВиК холдинга 11 000 служители на МВР ще се ваксинират доброволно Вдигат заплатите на лекарите докато има пандемия, отделно 1000 лв. за всички на първа линия Петима дилъри „на топло“ при поредната акция в Бургаско Полицаите договориха увеличение на заплатите си Над 20 млн.лв. за коледни бонуси за магистрати
Тагове
заплати мвр христо терзийски
Коментари

Още от последните новини