Шефът на МВР непреклонен: С 10% ще е увеличението на заплатите в системата

Шефът на МВР непреклонен: С 10% ще е увеличението на заплатите в системата - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

От нова година всички служители на МВР ще получат 10-процентно увеличение на заплатите. Това заяви по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Той даде да се разбере, че е непреклонен пред искането на подчинените му за 30 процента увеличение на месечното възнаграждение.

„Приехме промени в Закона за МВР за изплащане от 1 януари на положения извънреден труд на служителите на ненормиран работен ден, което ще струва над 60 милиона лева и касае над 13 хиляди служители. За 2021 г. е предвидено и увеличение на основното възнаграждение с 10 на сто, като заложената сума за над 48 хиляди служители е повече от 154 милиона лева“, обяви министър Терзийски.

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Средната пенсия в област Бургас е по-висока от минималната заплата 28 екипа се борят за "Пътен полицай на годината" Започват проверки в МВР, уволняват всеки пиян или надрусан зад волана Увеличават заплатите в центровете за Спешна помощ Синдикатите искат 1400 лева минимална заплата от 2026 година 24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна Контролни пунктове на МВР около Бургас заради мигрантите Драстично намаление на цените по Южното Черноморие през септември Увеличават заплатите на медицинските лица в бургаските ясли
Тагове
заплати мвр христо терзийски
Коментари

Още от последните новини