Съветват неваксинираните да отложат пътуванията си

Съветват неваксинираните да отложат пътуванията си - E-Burgas.com
news.bg

От СЗО предупредиха, че хората, които не са ваксинирани или не са преминали пълния цикъл на ваксинация срещу COVID-19, да отложат пътуванията си до места, където има масово предаване на инфекцията.

Предупреждението важи и за хората, които са уязвими към болестта, включително хората над 60 години, уточнява Bulgaria ON AIR.

"Лицата, които не са напълно ваксинирани или нямат доказателство за предишна инфекция със SARS-CoV-2 или са изложени на повишен риск от развитие на тежко заболяване и смърт, включително хората на 60 и повече години или тези със съпътстващи заболявания, които представляват повишен риск от тежко заболяване (напр. сърдечни заболявания, рак и диабет), трябва да бъдат посъветвани да отложат пътуванията до райони с общностно предаване", заявиха от Световната здравна организация в актуализирано изявление за съвети за пътуване след появата на Oмикрон.


 

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието СЗО заговори за нов смъртоносен вариант на ковид Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата СЗО обяви за спад на ковид смъртността с 90% Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Удължиха ковид мерките в цялата страна Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика
Тагове
мерки ваксини сзо
Коментари

Още от последните новини