Съветват неваксинираните да отложат пътуванията си

Съветват неваксинираните да отложат пътуванията си - E-Burgas.com
news.bg

От СЗО предупредиха, че хората, които не са ваксинирани или не са преминали пълния цикъл на ваксинация срещу COVID-19, да отложат пътуванията си до места, където има масово предаване на инфекцията.

Предупреждението важи и за хората, които са уязвими към болестта, включително хората над 60 години, уточнява Bulgaria ON AIR.

"Лицата, които не са напълно ваксинирани или нямат доказателство за предишна инфекция със SARS-CoV-2 или са изложени на повишен риск от развитие на тежко заболяване и смърт, включително хората на 60 и повече години или тези със съпътстващи заболявания, които представляват повишен риск от тежко заболяване (напр. сърдечни заболявания, рак и диабет), трябва да бъдат посъветвани да отложат пътуванията до райони с общностно предаване", заявиха от Световната здравна организация в актуализирано изявление за съвети за пътуване след появата на Oмикрон.


 

Свързани статии
И в Созопол въвеждат нови мерки заради тока Въвеждат вечерен час за непълнолетните в Сунгурларе Желаещите да се ваксинират отново намаляха, област Бургас се запъна на 32% Сдружението на заведенията: 80% от служителите ни са ваксинирани Ето къде ще работят изнесените пунктове за ваксиниране през уикенда СЗО: Зеленият сертификат при пътуване е неефективна мярка СЗО: Най-тежкият етап от пандемията може да приключи тази година Ваксинират възрастни хора директно в пенсионерските клубове в Бургас Кметът на Созопол въвежда нови мерки от утре, лично следи контрола Ето къде може да се ваксинирате днес и утре
Тагове
мерки ваксини сзо
Коментари

Още от последните новини