Пореден плаж на юг си търси стопанин

Пореден плаж на юг си търси стопанин - E-Burgas.com
Минималното годишно концесионно възнаграждение за плаж “Стамополу - перла” е над 118 млн. лв.

Още една процедура за отдаване на концесия на плаж е стартирана с решение на Министерския съвет днес. Става дума за плаж “Стамополу - перла”, община Приморско. В средата на месец януари бе открита процедура за отдаване на концесия на още четири плажа. Предстои тепърва да става ясно кой ще ги стопанисва. Сроковете на концесиите са 15 години. Обикновено обаче концесионери стават “наши хора”, пише frognews.bg.

Целта на процедурите е да се обезопасят морските плажове да се предоставят услуги от обществен интерес.

В средата на месец януари бяха стартирани още няколко процедури за отдаване на български плажове на концесия. На 13 януари Министерския съвет взе решение да открие процедури за морски плаж “Веселие“ в община Созопол, както и за ивиците  “Къмпинг-юг“ в община Царево, “Атанасовска коса“ – част 1 в община Бургас, “Кранево-север“ в община Балчик.  

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за плаж “Стамополу - перла” е 118 554,72 лева без ДДС. Плажът се отдава за срок от 15 години. Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за морски плаж “Веселие“ е 21 677.04 лева без ДДС, за “Къмпинг-юг“ - 64 263.91 лева без ДДС, за “Атанасовска коса“ – 1 част - 35 286.85 лева без ДДС и за “Кранево-север“ - 39 537.09 лева без ДДС.

Интересно е кой ще стане концесионер на плажовете. Припомняме, че разследване на ФрогНюз от есента на миналата година показа, че концесионери стават лица, свързани по един или друг начин с властта. Концесия на плаж във Варна стана и повод за скандал с участието на властта. Припомняме, че в казуса бе замесено името на Веселин Марешки от “Воля”, а всичко се случи на фона на спорния проект на ГЕРБ за нова конституция. Лидерът на “ВОЛЯ” бе положил подписа си под проекта и застана в негова подкрепа, а после стана ясно, че не го е чел. Дни по-късно Министерския съвет взе решение да отдаде на концесия морския плаж "Кабакум - Север 2" за срок от 20 години на “дясната ръка” на Марешки - Андон Дончев, който е и депутат от неговата партия.

Свързани статии
Съветник алармира за опасни стълби на Централния плаж Плажовете в Слънчев бряг готови за летовници Ето кои са 13-те най-безопасни плажове у нас Балтова: Цените на чадърите и шезлонгите ще бъдат намалени от 50 до 100% Анелия Крушкова: Засега няма как чадърите да са безплатни Терени, за строителство на хотели край Приморско се оказаха върху дюни Безплатна сянка на плажа в Свети Влас до края на май Багери на плажа разбуниха духовете и на север Глобяват концесионера на "Смокиня" с 3 856 лв. Община Созопол към Марияна Николова: Забранете дигите на плажове, които не са застрашени от ерозия
Тагове
плаж концесионер приморско
Коментари

Още от последните новини