Поморие спечели проект за саниране на детска градина

Поморие спечели проект за саниране на детска градина - E-Burgas.com

Проектът на Община Поморие „Внедряване на мерки за използване на геотермална енергия за отопление или за отопление и охлаждане в сграда на Детска градина „Веселушко“, гр. Поморие“ бе класиран в Процедура BGENERGY-1.002 „Използване на геотермалната енергия за отопление или за отопление и охлаждане в сгради държавна или общинска собственост“ (Процедурата), финансирана по линия на програмата „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014–2021г.

За финансиране по Процедурата кандидатстваха 6 общини, като всички преминаха през етапите за класиране и бяха одобрени за финансиране. По реда на класирането им това са общините Велинград, Ямбол, Поморие, Бургас, Стрелча, София.

Основната цел на процедурата е да допринесе за увеличаване на дела на енергията от възобновяеми източници в брутното крайно потребление на енергия и постигане на декарбонизация на сградния фонд чрез изпълнение на проекти за реконструкция на съществуващи или изграждане на нова/и система/и за отопление или за отопление и охлаждане в сграда/и за използване на геотермална енергия.

Класираните общини получават между 200 хил. и 400 хил. евро за всеки проект по процедурата, която е на стойност 3,4 млн. евро. Общата стойност на проектите е близо 1,7 млн. евро., включително национално съфинансиране.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие детска градина саниране
Коментари

Още от последните новини