Почти на 100% са запълнени местата за настаняване в Слънчев бряг

Почти на 100% са запълнени местата за настаняване в Слънчев бряг - E-Burgas.com

Хотелиери: Не създавайте ковид паника, искаме да работим до края на септември!

Почти на 100% са запълнени местата за настаняване в Слънчев бряг. Председателят на Съюза на собствениците Пламен Копчев обясни в "Денят започва", че има добра запълняемост и те искат да имат само спокойствие при спазване на всички мерки, защото от сезона остава малко.

"За месец, месец и половина трябва да акумулираме средства за лихви, главници, за заплати на хората през зимата. И просто трябва едно спокойствие без паника, както се опитват някои хора да създават, да се работи ако може до края на септември", коментира Копчев.

Миналата седмица е изпратено писмо до четири министерства с молба да не се създава паника около коронавируса.

"Защото тази паника се отразява както на туристи, така и на персонала. И без това имаме голямо затруднение с набирането на персонал. Просто като се създаде тази паника, хората очакват затваряне на хотелите, прекъсване на сезона и се пренасочват към други браншове", обясни още Пламен Копчев.

Туроператорът Тодор Камарашев коментира, че основните туристи това лято в Слънчев бряг са от Румъния, Украйна, Молдова, Полша, Чехия, Израел.

"Загубихме напълно пазар Англия. В момента, в който те ни вкараха в зелената зона, ние ги вкарахме в червената, и въобще не можаха да тръгнат към България. Въпреки че пуснахме руснаците, чартърни полети от Русия няма, летят само редовните авиолинии", допълни туроператорът.

Курортите са пълни, но много от хотелите не са отворили заради неяснотата дали ще има туристи.Слънчев бряг обаче се радва на голям интерес и сезонът може да продължи до септември.

Свързани статии
Поморие в готовност за летния сезон, очаква първите туристи Расте недоволството на хотелиерите по Южното Черноморие Първите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидат Чакаме едва 50 хиляди руснаци да почиват у нас през лятото Първият чартърен полет на летище Бургас се очаква на 10 април Христо Проданов: Руските летовници ще почиват в Турция и Кипър, не у нас Европейски туроператори се отказват от резервациите си у нас Експерт: Ще загубим и руски и украински туристи Хотелиери и туроператори: Още един провален туристически сезон! Четири украински семейства със седем деца намериха спасение в Слънчев бряг
Тагове
Летен сезон 2021 туристи Слънчев бряг
Коментари

Още от последните новини