17 години затвор за убиеца на украинка в Слънчев бряг

17 години затвор за убиеца на украинка в Слънчев бряг - E-Burgas.com

Окръжен съд – Бургас осъди подсъдимия Павел Георгиев на „Лишаване от свобода" за срок от 17 години, което наказание подсъдимия да изтърпи при първоначален „строг" режим. Съдът призна Павел за виновен в това, че на 21.05.2020 г., в сградата на к-с „Българска роза" в к.к. „Слънчев бряг", умишлено умъртвил украинката Татяна, чрез нанасяне на прободно-порезни рани в областта на главата, шията, раменния пояс и горната част на гърдите, с нож с дървена дръжка, от което е последвала смъртта на пострадалата, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата.

Съдът конституира като частен обвинител дъщерята на пострадалата. Делото бе гледано по реда на Глава 27 от НПК – Съкратено съдебно следствие, по диференцираната процедура. Бяха разпитани само част от свидетелите. Съдът изслуша и направените съдебно-психиатрична и техническа експертиза. Бургаският окръжен съд се ползва от събраните в досъдебното производство доказателства при произнасянето на присъдата. Подсъдимият даде обяснения пред съдебния състав след събирането на всички доказателства в хода на съдебното следствие, като обясни, че е извършил деянието при самозащита.

Преди изслушването на съдебните прения Окръжен съд – Бургас прие представената спогодба между подсъдимия и пострадалата (дъщеря на убитата) и доказателства за изплатени на частния обвинител 100 хил. лв., обезщетение за причинени неимуществени вреди.

Според държавното обвинение убитата се е защитавала, не е нападала подсъдимия. Той е действал умишлено, ясно осъзнавайки последствията от своите действия. Прокурорът пледира за наказание от 17 години „Лишаване от свобода". Повереникът на пострадалата пледира за наказание в размер на 20 години „Лишаване от свобода". По време на съдебните прения повереникът заяви, че подсъдимия не е предприел действия по оказване на помощ на съпругата си, дори е направил опит да напусне местопроизшествието. В своята пледоария защитата не оспори авторството на Павел Г. на деянието, за което му е повдигнато обвинение, но заяви, че не са събрани категорични доказателства, които безсъмнено да доказват правната квалификация, че убийството е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин. Адвокатът поиска от съда да наложи наказание при превес на смегчаващите вината обстоятелства – самопризнанията на Павел Г., чистото му съдебно минало, неговото влошено здравословно състояние, както и доброволното обезщетение на наследницата на пострадалата. Според защитата, Павел Г. трябва да бъде признат за виновен само за престъпление по чл. 115 от НК.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15- дневен срок.

Свързани статии
Млад мъж скочи от Аспаруховия мост Експерт по национална сигурност: Насилието на границата ескалира! Служители на затвори излязоха на протест Задържаха под стража обвиняемият за убийството в Слънчев бряг Влакче с пиян водач се заби в магазин в Слънчев бряг, чужденка е с опасност за живота Грозни сцени на плажа в Слънчев бряг: Спасители и летовници се млатиха Криминогени с нож ограбиха румънец в Слънчев бряг, чака ги най-тежката мярка Слънчев бряг посреща Джулая с пионерите на електронната музика у нас Министър Проданов изброи осем държави, от които ще очакваме най-много туристи Расте недоволството на хотелиерите по Южното Черноморие
Тагове
убийство слънчев бряг затвор
Коментари

Още от последните новини