Плевнелиев: Радев се е обградил с полковници от ДС и КГБ

Плевнелиев: Радев се е обградил с полковници от ДС и КГБ - E-Burgas.com
Снимка: bTV

Бойко Борисов е имал нужда от подкрепа и тя е дошла на вчерашните избори в ГЕРБ, където той бе преизбран за лидер с 942 гласа от 943 възможни. Това смята президентът на България в периода 2012 - 2017 г. Росен Плевнелиев.

"Премиерът Борисов като че ли в този момент имаше нужда от тази подкрепа, защото на него не му е лесно след всичко, което му причиниха комунистическия прокурор Рашков, президентът Радев с всичките агенти на ДС около него, с машинното гласуване и т.н. Това, което се създаде, е нещо нелогично. Аз трябва да призная, че съм дълбоко разочарован, защото вътрешно политически винаги съм се надявал, че най-после ще има някакво единство на проевропейските и продемократичните сили. Винаги съм се надявал, че ДБ, ако щете ПП, и ГЕРБ могат да направят едно правителство, което щеше да ни засили към Еврозоната, да стоим достойно в НАТО и ЕС, и да усвоямаме сега 60 милиарда. Не, сценарият е друг", смята президентът.

"Всички ние виждаме слабостите в тази изкуствено създадена коалиция. Тя е нереална, нелогична, няма как да се задържи за пълен мандат. Тя бе създадена върху омраза. И то насложена, насочена от президента Радев и неговия екип - омраза срещу ГЕРБ и това, което са правили те в последните 12 години. Не е това начина. Така ми се щеше поне от премиера Кирил Петков - един млад прогресивен човек. Исках да чуя обратното - не да говори колко са лоши ГЕРБ, а да излезе и да каже - тук сбъркаха, това ще го поправим, но тук бяха добри, дайте да го надградим. Сега има смях в залата за магистрала "Хемус" - ГЕРБ били лоши, че я договорили до 2024 г. за 4 милиарда. А сега тези новите казват, че ще я направят до 2027 г. за няколко милиарда отгоре", коментира Плевнелиев.

Запитан за мнението му за думите на Борисов "Много искаха да ме сменят. Много им се щеше дворът да остане без овчарско куче", Плевнелиев каза: "Борисов няма да излезе от този народняшки начин, по който говори, защото счита, че така хората го разбират. Но в ГЕРБ има изключително много хора, които не говорят така и той им е дал пълна свобода за действие. За разлика от Румен Радев например, който се обгради с полковници от ДС и от КГБ. Което е доста странно, защото Путин също е полковник. Бойко Борисов е по-широко скроен човек, който знае какво прави. Той разбира, че в една бъдеща коалиция ще трябва да има нови лица, които да взимат решения".

Свързани статии
Президентът обяви състава на служебния кабинет Румен Радев: Нека този свят празник донесе топлина във всяко българско семейство Президентът кани ДПС на консултации Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Румен Радев няма намерения да сменя шефа на НСО Плевнелиев: Целият ЕС помага на Украйна с оръжие, България праща чаршафи и одеяла Президентът: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът Категорична победа: Радев подгони 70% в област Бургас Борисов: Г-н Радев, Крим не е руски, а грубо окупиран Балотаж: Герджиков ще опита да стопи огромната преднина на Радев
Тагове
Румен Радев Росен Плевнелиев
Коментари

Още от последните новини