Румен Радев няма намерения да сменя шефа на НСО

Румен Радев няма намерения да сменя шефа на НСО - E-Burgas.com
btvnovinite.bg

Президентът Румен Радев няма да отстрани началника на Националната служба за охрана (НСО) ген. Емил Тонев.

Искането на прокуратурата за видеозаписи от камерите на Министерския съвет вероятно обслужва частни интереси, каза той и предупреди, че опитите да се подчинят и политизират службите не е в интерес на сигурността.

„Искането от страна на прокуратурата за записите от Министерски съвет за такъв продължителен период от време явно обслужва нечий частен интерес, но не и търсенето на справедливост", каза Радев и продължи:

„Що се отнася до предложението на Министерски съвет към мен да освободя началника на НСО - оставям го без последствия. Няма да го отстраня, защото то не съответства на закона. Те нямат никакви правомощия да ми предлагат каквото и да е било. Изобщо отправените към мен искания и мотиви са повърхностни и несъстоятелни".

Отношенията си с министър-председателя държавният глава отчете като нормални и конструктивни.

„Нормални, конструктивни, в духа на законите. Редно е когато се вземат решения от държавата, да се базират на законите. Както и премиерът многократно подчерта, никой не трябва да бъде над закона. Това важи и за националната служба за охрана, която трябва да изпълнява закона стриктно и да предоставя съответните записи", каза държавният глава.

Румен Радев посети учебно-опитно горско стопанство „Петрохан", където откри президентската инициатива за възраждане на българската гора.

Свързани статии
Президентът обяви състава на служебния кабинет Румен Радев: Нека този свят празник донесе топлина във всяко българско семейство Президентът кани ДПС на консултации Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Президентът: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът Плевнелиев: Радев се е обградил с полковници от ДС и КГБ Категорична победа: Радев подгони 70% в област Бургас Борисов: Г-н Радев, Крим не е руски, а грубо окупиран Балотаж: Герджиков ще опита да стопи огромната преднина на Радев Проф. Герджиков: Бих подкрепил Петков за премиер, аз го запознах с Радев
Тагове
румен радев НСО
Коментари

Още от последните новини