Балотаж: Герджиков ще опита да стопи огромната преднина на Радев

Балотаж: Герджиков ще опита да стопи огромната преднина на Радев  - E-Burgas.com

Днес се провежда вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент. В балотажа участват кандидат-президентските двойки, издигнати от инициативни комитети, Румен Радев-Илияна Йотова и Анастас Герджиков - Невяна Митева-Матеева.

Изборът си можем да направим в близо 13 000 секции у нас, а сънародниците ни зад граница – в 751. За целта са осигурени близо 12 000 устройства. За да става по-бързо гласуването, на някои места ще има по две машини, а за да може всички желаещи да упражнят правото си на вот е възможно да бъдат открити и допълнителни подвижни секции.

И на този вот – във всички секции с над 300 избиратели ще гласуваме само с машина. В 9399 секции в страната ще се гласува с машини. Зад граница за балотажа са изпратени 336 машини.

Вратите на изборните секции отворят точно в 07:00 ч. сутринта и ще затворят в 20:00 ч. Ако към този час все още има чакащи да гласуват,  изборният ден може да бъде удължен най-много с един час.

Свързани статии
Президентът обяви състава на служебния кабинет Румен Радев: Нека този свят празник донесе топлина във всяко българско семейство Президентът кани ДПС на консултации Радев в Бургас: Изгубихме двама доблестни полицаи Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Румен Радев няма намерения да сменя шефа на НСО Президентът: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът Плевнелиев: Радев се е обградил с полковници от ДС и КГБ Румен Радев и Илияна Йотова официално встъпват във втория си мандат Президентът: Слуховете за военни бази у нас са спекулации
Тагове
Румен Радев президент Анастас Герджиков
Коментари

Още от последните новини