Борисов: Г-н Радев, Крим не е руски, а грубо окупиран

Борисов: Г-н Радев, Крим не е руски, а грубо окупиран  - E-Burgas.com

"Надявам се да нямате такъв подход и към суверенитета на България" написа бившият премиер

Бившият премиер Бойко Борисов не пропусна възможността да се Румен Радев в деня на балотажа срещу подкрепяния от ГЕРБ Анастас Герджиков. Борисов припомни за скандала от дебата в четвъртък, когато Радев обяви, че Крим е руска територия. Това предизвика реакция от страна на Украйна, която привикан във външното министерство българският посланик в Киев Костадин Коджабашев. 

Наложи се самият Радев да промени донякъде изявлението си, като уточни, че анексията в Крим е в нарушение на международното право, но Крим в момента е руски поради "политически реалности".

Ето какво написа по темата Бойко Борисов:

“Крим в момента е руски, какъв да е?”. Не, г-н Радев, съгласно международното право #Крим е незаконно анексиран от Руската федерация и окупацията му грубо нарушава териториалната цялост на #Украйна. Надявам се да нямате такъв подход и към суверенитета на #България. Подобно изказване е недопустимо за държавен глава на европейска страна. Срещу думите Ви вече реагираха остро от Украйна, от Европейската комисия и от редица международни организации. Вярвам, че днес и българите ще Ви покажат отношението си. Време е да имаме президент, който ще спазва Конституцията и законите на страната и евроатлантическия курс на България.

P.S. Добре, че не открихте инициативата “Три морета” с тази позиция, че голямо давене щеше да падне!"

Свързани статии
Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам Румен Радев няма намерения да сменя шефа на НСО Задържаха банда за източване на дизелово гориво в Бургаско ГЕРБ поиска оставката на правителството Борисов: Разкараха ме като панаирджийска мечка, треперих да не ми подхвърлят нещо Бойко Борисов е призован на разпит от прокуратурата Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват Президентът: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът Любен Дилов-син: Опитват се да отклонят вниманието от цените на горивата, тока и олиото
Тагове
Бойко Борисов ГЕРБ Румен Радев Крим
Коментари

Още от последните новини