Борисов: Г-н Радев, Крим не е руски, а грубо окупиран

Борисов: Г-н Радев, Крим не е руски, а грубо окупиран  - E-Burgas.com

"Надявам се да нямате такъв подход и към суверенитета на България" написа бившият премиер

Бившият премиер Бойко Борисов не пропусна възможността да се Румен Радев в деня на балотажа срещу подкрепяния от ГЕРБ Анастас Герджиков. Борисов припомни за скандала от дебата в четвъртък, когато Радев обяви, че Крим е руска територия. Това предизвика реакция от страна на Украйна, която привикан във външното министерство българският посланик в Киев Костадин Коджабашев. 

Наложи се самият Радев да промени донякъде изявлението си, като уточни, че анексията в Крим е в нарушение на международното право, но Крим в момента е руски поради "политически реалности".

Ето какво написа по темата Бойко Борисов:

“Крим в момента е руски, какъв да е?”. Не, г-н Радев, съгласно международното право #Крим е незаконно анексиран от Руската федерация и окупацията му грубо нарушава териториалната цялост на #Украйна. Надявам се да нямате такъв подход и към суверенитета на #България. Подобно изказване е недопустимо за държавен глава на европейска страна. Срещу думите Ви вече реагираха остро от Украйна, от Европейската комисия и от редица международни организации. Вярвам, че днес и българите ще Ви покажат отношението си. Време е да имаме президент, който ще спазва Конституцията и законите на страната и евроатлантическия курс на България.

P.S. Добре, че не открихте инициативата “Три морета” с тази позиция, че голямо давене щеше да падне!"

Свързани статии
Бойко Борисов на разпит в ГДНП, отрече да е притежавал кюлчета За по-малко от 24 часа заловиха айтоски криминогени, откраднали автомобил Категорична победа: Радев подгони 70% в област Бургас Балотаж: Герджиков ще опита да стопи огромната преднина на Радев Младежи отнеха със сила спестяванията на 90-годишна жена в Сунгурларско Проф. Герджиков: Бих подкрепил Петков за премиер, аз го запознах с Радев Борисов гласувал за промяна на промяната Борисов нарече Радев българоубиец Пернишки топ измамник овършал спестяванията на наивни пенсионери в Бургас Борисов: При лошия Бойко плащахте 70 лв. за ток цели десет години
Тагове
Бойко Борисов ГЕРБ Румен Радев Крим
Коментари

Още от последните новини