Плевнелиев: Целият ЕС помага на Украйна с оръжие, България праща чаршафи и одеяла

Плевнелиев: Целият ЕС помага на Украйна с оръжие, България праща чаршафи и одеяла  - E-Burgas.com

Всички страни от Европейския съюз помагат на Украйна с оръжие, България праща чаршафи и одеяла. Срам ме е от това действие на правителството на Кирил Петков.

Това се казва в анализ, специално направен за БГНЕС, от Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017 г.).

"Единственото решение за сигурността на България и на нашата демокрация е да бъдем интегрирани по източния фланг на НАТО и на Европейския съюз. Кирил Петков отиде в Скопие абсолютно неподготвен и отчете като успех своя очевиден дипломатически провал.

Премиерът не може да се снима с Джо Байдън за две минути и да претендира, че е имал среща. Не му отива на Петков единствено и само да се обяснява с преждеуправляващите, нещо повече незаконно да ги арестува. Това е популизъм, който руши България." заяви още Плевнелиев.

Той заяви още, че се срамува от действията на българското правителство, което не разбира, че битката за свободата на Украйна е битка за свободата на България.

"Стига вече популизъм! Путин е диктатор!

Той извърши престъпление срещу човечеството. Трябва да посочим ясно агресора. Трябва да кажем, че Украйна се бори и за свободата на нашите деца и трябва да я подкрепим в нейната справедлива битка. Това означава да я подкрепим по всички възможни начини, а не да се заиграваме популистки с русофилите в България." допълни Плевнелиев. 
 

 

 

Свързани статии
Плевнелиев: Радев се е обградил с полковници от ДС и КГБ
Тагове
Росен Плевнелиев
Коментари

Още от последните новини