Перфектен старт на Нефтохимик 2010 в Суперлигата

Перфектен старт на Нефтохимик 2010 в Суперлигата - E-Burgas.com

Шампионите на България по волейбол от Нефтохимик 2010 (Бургас) стартираха перфектно новия сезон в Суперлигата. Състезателите на Николай Желязков надиграха категорично като домакини Пирин (Разлог) с 3:0 (25:23, 25:19, 25:20) в двубой от първия кръг на първата осмица на първенството. Така бургазлии записаха първите си три точки. 

Нефтохимик поведе в началото, след което играта тръгна точка за точка, информира най-големият волейболен портал у нас bgvolleyball.com. Положението се запази до 11:11. Впоследствие разложани набраха инерция и излязоха напред. Лека-полека бургазлии стопиха преднината на съперника и изравниха. До края двата отбора бяха равностойни, но в ключовите моменти шампионите се оказаха по-стабилни и възползвайки се от грешките на Пирин, спечелиха частта с минимална преднина. 

Играта започна равностойно във втората част. Волейболистите от Югозапада отново поведоха, но ситуацията се разви идентично на средата на първия гейм. Момчетата на Николай Желязков поеха инициативата и увеличиха аванса си. 

Бургаският тим доминираше и в началото на третата част, но разложани отново показаха характер и се залепиха за съперника. Атаката на Нефтохимик заработи по-добре и разликата се увеличи. Пирин имаше шанс да преодолее състава от морския град, но обрат не се случи. 

Най-резултатен бе Жани Желязков с 16 точки (1 ас, 2 блокади), Николай Николов добави 14 точки (1 ас, 4 блокади). Денис Карягин приключи с 10 точки (2 аса). За разложкия тим Мартин Юруков се отчете с 12 точки (1 блокада). 

В следващия кръг шампионите срещат Хебър (Пазарджик), а волейболистите от Разлог - Марек Юнион-Ивкони (Дупница) в първото за сезона югозападно дерби. Срещите са на 5 и 6 ноември (четвъртък и петък). 

Свързани статии
"Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Високо напрежение в "Дея Спорт", старши треньорът Венцислав Симеонов напусна тренировката "Дея спорт" продължава в Чалъндж къп срещу "Олимпиакос" "Дея Волей" е на 2 гейма от 1/8 финал в Чалъндж къп Безплатен вход и много наградаи за мегадербито "Дея" - "Хебър" Волейболният "Дея Спорт" дебютира в евротурнирите в Лас Палмас Шест водещи хандбални отбора идват в Бургас на турнира в памет на Тодор Хънков Намалиха отборите във волейболното първенство, "Нефтохимик" и "Дея" ще се борят за върха Николай Желязков вече е треньор на Левски Нефтохимик не успя да спре Хебър, пазарджиклии станаха шампиони в Бургас
Тагове
волейбол
Коментари

Още от последните новини