"Дея Волей" е на 2 гейма от 1/8 финал в Чалъндж къп

Отборът на "Дея Волей" отново зарадва феновете на спорта в бургаската зала "Младост", като надигра швейцарския "Лозана" с 3:1 /27:25, 25:12, 19:25,25:17/ в първи мач от "Чалъндж къп". Два гейма са необходими на бургаските волейболисти на реванша като гости на 16 ноември, за да се класират за 1/8 финалите.

Мачът започна трудно за момчетата на треньора Венцислав Симеонов, които все пак стигнаха до 27:25 в първата част. Втората премина при смазващо превъзходство на "Дея Волей" и закономерно се стигна до 25:12.

Гостите се върнаха в мача и на свой ред взеха третия гейм. В четвъртия, разликата в класите беше в полза на бургазлии, сред които най-резултатни бяха Николай Учиков и Валентин Братоев, съответно със 17 и 16 точки. Впечатляващите за разпределител 11 точки / 6 блока и 1 ас/ отбеляза капитанът Георги Братоев. Именно той грабна микрофона след победния край и емоционално благодари на феновете в залата за невероятната атмосфера, която създадоха.

"Искаме да докараме в Бургас тима на "Олимпиакос", обяви Братоев. При краен успех срещу "Лозана", именно гръцкият гранд ще е съперник на "Дея Волей" на 1/8 финалите.

Да подкрепи отбора беше дошъл големият футболен треньор Димитър Димитров - Херо. "Адмирации за проекта "Дея Волей". Без да съм специалист по волейбол, от това, което видях на полето, съм сигурен, че при максимална концентрация на нашите момчета ще успеят и в Швейцария", коментира Херо.

"Поздравявам публиката в зала "Младост", която наистина е седмият ни играч на полето. Отборът ни ще се постарае и в бъдеще все повече да ги радва. Отиваме с нагласата за победа в Швейцария", заяви собственикът и президент на "Дея Волей" д-р Александър Маджуров.

Текст: Велизар Маджаров

Свързани статии
"Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Високо напрежение в "Дея Спорт", старши треньорът Венцислав Симеонов напусна тренировката "Дея спорт" продължава в Чалъндж къп срещу "Олимпиакос" Безплатен вход и много наградаи за мегадербито "Дея" - "Хебър" Волейболният "Дея Спорт" дебютира в евротурнирите в Лас Палмас Шест водещи хандбални отбора идват в Бургас на турнира в памет на Тодор Хънков Намалиха отборите във волейболното първенство, "Нефтохимик" и "Дея" ще се борят за върха Николай Желязков вече е треньор на Левски Нефтохимик не успя да спре Хебър, пазарджиклии станаха шампиони в Бургас Епизод 3 от сблъсъка за титлата продължава в Бургас
Тагове
волейбол
Коментари

Още от последните новини