Първокласниците в Созопол започват новата година с подарък

Първокласниците в Созопол започват новата година с подарък  - E-Burgas.com

28 детски книжки получиха първокласниците от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Созопол като дарение от Издателска къща „Златното пате“. Това е поредното дарение на г-жа Галина Златарева за децата от нашата община и идва като стимул за учениците, които току-що се завърнаха в класните стаи след отпускане на противоепидемичните мерки.

Първокласниците бяха нетърпеливи да разгърнат цветните книжки, както и да се похвалят с написаното от тях в работните им тетрадки. Ръководителите и техните възпитаници благодариха за отправения към тях жест и обещаха да разменят своите книжки след като ги прочетат, а защо не и да направят малка библиотека в класната си стая.

Г-жа Щерионова - директор на училището, сподели, че в настоящия момент от 145 деца (от подготвителна група до четвърти клас) отсъстват по-малко от 10%, като занятията в училището се провеждат в хибридна среда - по-голямата част от учениците са в присъствена форма, а родителите на други са предпочели онлайн възможността.

В навечерието на настоящата 2021 г. имаше добри новини и за учениците от гимназиален етап - те получиха така необходимите им за равен достъп до образование технически средства. 15 таблета и 12 карти за мобилен интернет с 30 GB бяха закупени с решение на учителската колегия на СУ "Св. св. Кирил и Методий", с което бе поставено началото на инициативата "Ние сме с вас и заедно ще се справим!".

Свързани статии
Кметът на Созопол кани местната общност на публично обсъждане на бюджета Глобиха концесионера на плажа в Созопол със 7 300 лв. заради дигите Кметът Тихомир Янакиев опроверга концесионера: Няма щети по плажовете в Созопол Ропотамо преля, затвориха пътя Приморско - Созопол Огромно количество вода между Черноморец и Созопол, затварят пътя В Созопол няма да хвърлят кръста в морето заради пандемията 305 семейства от Созопол ще бъдат подпомогнати с хранителни пакети В Созопол се похвалиха с успешен финал на археологическия сезон (Снимки) Отменят новогодишния празничен концерт в Созопол Община Созопол зарадва стотици ученици за успехи през годината
Тагове
созопол
Коментари

Още от последните новини