Отпускат 72 млн.лв. за малките и микро фирми за преодоляване на кризата

Отпускат 72 млн.лв. за малките и микро фирми за преодоляване на кризата - E-Burgas.com

Общо 72 млн. лв. получиха български малки и микро фирми за преодоляване на икономическите последици от кризата с COVID-19. Това посочва в изявление във фейсбук министър-председателят Бойко Борисов.

Средствата са от оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност". Грантовете са между 3 000 и 10 000 лв. Тепърва предстои да бъдат раздадени още 200 млн. лв. безвъзмездна помощ в подкрепа на средните предприятия. Мярката 60/40 продължава да работи отлично. Близо 200 000 души останаха на работа благодарение на нея. Стартира и механизмът за подпомагане на секторите на транспорта и туризма с 290 лв. за запазване на работно място, както и нова схема за наемане на безработни.

"Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света - у нас поддържаме икономиката жива. За разлика от много други страни, в началото на годината ние не затворихме редица сектори и се запази препитанието на хиляди хора. Ние няма да спрем дотук. Ще продължим да помагаме на гражданите и бизнеса. Няма да е лесно, но с търпение, разум и единство ще се справим", завършва той.

 

Свързани статии
Министър Гьоков: Над 75 хил.души ще запазят работата си с мярката 60/40 Стартира кандидатстването за Бизнес наградите на България - EGO Awards 2022 Бизнесът се среща с президента заради високата цена на тока Кирил Петков: Ще овладеем кризата с тока с над 1,3 млрд. лева Изплащат 70 млн.лв. помощи на туроператори в началото на следващата година НАП отчете над 7 млн. лв. данъци от бургаския бизнес Край на протестите? Държавата и пътния бранш се разбраха Граматиков: Пътни фирми с по двама-трима работници управлявали публичен ресурс за милиони За обекти в строеж са раздадени аванси в общ размер на 363,3 млн. лв., а за обекти, по които не се работи – 1,053 млрд. лв. Комитова осигури 9 млн лв. за протестиращите работници
Тагове
бизнес криза помощ средства фирми
Коментари

Още от последните новини