Отпускат 72 млн.лв. за малките и микро фирми за преодоляване на кризата

Отпускат 72 млн.лв. за малките и микро фирми за преодоляване на кризата - E-Burgas.com

Общо 72 млн. лв. получиха български малки и микро фирми за преодоляване на икономическите последици от кризата с COVID-19. Това посочва в изявление във фейсбук министър-председателят Бойко Борисов.

Средствата са от оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност". Грантовете са между 3 000 и 10 000 лв. Тепърва предстои да бъдат раздадени още 200 млн. лв. безвъзмездна помощ в подкрепа на средните предприятия. Мярката 60/40 продължава да работи отлично. Близо 200 000 души останаха на работа благодарение на нея. Стартира и механизмът за подпомагане на секторите на транспорта и туризма с 290 лв. за запазване на работно място, както и нова схема за наемане на безработни.

"Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света - у нас поддържаме икономиката жива. За разлика от много други страни, в началото на годината ние не затворихме редица сектори и се запази препитанието на хиляди хора. Ние няма да спрем дотук. Ще продължим да помагаме на гражданите и бизнеса. Няма да е лесно, но с търпение, разум и единство ще се справим", завършва той.

 

Свързани статии
За какви абсурди звъним на 112? Да плачем ли, да се смеем ли... Бургас отново домакин на голямо бизнес събитие Започна изплащането на еднократните 50 лева към пенсионерите Борисов: Предстои най-тежката година и половина, подготвяме план за излизане от кризата Морето взе нова жертва на Синеморец Българско дружество разширява дейността си в Бургас Български компании кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ Рекорден спад на българската икономика с 9,8% Кметове настояват за по-голяма финансова подкрепа за общините Туроператори могат да кандидатстват за държавна субсидия
Тагове
бизнес криза помощ средства фирми
Коментари

Още от последните новини