Отпускат 72 млн.лв. за малките и микро фирми за преодоляване на кризата

Отпускат 72 млн.лв. за малките и микро фирми за преодоляване на кризата - E-Burgas.com

Общо 72 млн. лв. получиха български малки и микро фирми за преодоляване на икономическите последици от кризата с COVID-19. Това посочва в изявление във фейсбук министър-председателят Бойко Борисов.

Средствата са от оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност". Грантовете са между 3 000 и 10 000 лв. Тепърва предстои да бъдат раздадени още 200 млн. лв. безвъзмездна помощ в подкрепа на средните предприятия. Мярката 60/40 продължава да работи отлично. Близо 200 000 души останаха на работа благодарение на нея. Стартира и механизмът за подпомагане на секторите на транспорта и туризма с 290 лв. за запазване на работно място, както и нова схема за наемане на безработни.

"Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света - у нас поддържаме икономиката жива. За разлика от много други страни, в началото на годината ние не затворихме редица сектори и се запази препитанието на хиляди хора. Ние няма да спрем дотук. Ще продължим да помагаме на гражданите и бизнеса. Няма да е лесно, но с търпение, разум и единство ще се справим", завършва той.

 

Свързани статии
Н.Пр. Джузепина Дзара: Бургас представлява интерес за италианския бизнес Хотелиери и ресторантьори ще могат да се възползват от допълителни 106 млн.лв. по ОПИК Новото ръководство на ББР заработи официално Две фирми, събиращи тол такси вместо АПИ, взели 57 млн.лв. комисионна Над 90 % от бургаските дружествата и едноличните търговци вече са обявили доходите си пред НАП Отпускат до 3 млн.лв. кредит на малки фирми без обезпечение Представиха нови мерки в подкрепа на бизнеса и работещите Кабинетът представя нови стимули в подкрепа на бизнеса Големите кредитополучатели на среща при министър Кирил Петков Високотехнологична компания назначава 50 служители в Бургас
Тагове
бизнес криза помощ средства фирми
Коментари

Още от последните новини