Отпускат 72 млн.лв. за малките и микро фирми за преодоляване на кризата

Отпускат 72 млн.лв. за малките и микро фирми за преодоляване на кризата - E-Burgas.com

Общо 72 млн. лв. получиха български малки и микро фирми за преодоляване на икономическите последици от кризата с COVID-19. Това посочва в изявление във фейсбук министър-председателят Бойко Борисов.

Средствата са от оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност". Грантовете са между 3 000 и 10 000 лв. Тепърва предстои да бъдат раздадени още 200 млн. лв. безвъзмездна помощ в подкрепа на средните предприятия. Мярката 60/40 продължава да работи отлично. Близо 200 000 души останаха на работа благодарение на нея. Стартира и механизмът за подпомагане на секторите на транспорта и туризма с 290 лв. за запазване на работно място, както и нова схема за наемане на безработни.

"Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света - у нас поддържаме икономиката жива. За разлика от много други страни, в началото на годината ние не затворихме редица сектори и се запази препитанието на хиляди хора. Ние няма да спрем дотук. Ще продължим да помагаме на гражданите и бизнеса. Няма да е лесно, но с търпение, разум и единство ще се справим", завършва той.

 

Свързани статии
Ето кой ще може да получава по 24 часа на ден, въвеждат нови изключения Съветници искат извънредна сесия заради казуса "Камчия", ВиК намекна за тегави процедури около резервните варианти Държавата зорко следи за злоупотреби с отоплителните помощи Глас в пустиня! Общински съветници още лятото били тъпана за водната криза, но без резултат Ето кои са резервните варианти за Бургас при водна криза Два часа разлика! Ревизоро: Водна криза в Бургас няма да има Ревизоро: Бургас е изправен пред водна криза Родители могат да кандидатстват за отпускане на месечна целева помощ Бизнесът иска схеми за подпомагане преди локдаун Атанаска Николова: България ще има достъп до 6,2 млрд евро безвъзмездна финансова помощ
Тагове
бизнес криза помощ средства фирми
Коментари

Още от последните новини