Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция

Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция - E-Burgas.com

От петък до днес бяха напълнени и изпратени още два камиона с бургаска помощ за пострадалите от земетресението в Турция. Така те станаха общо четири на брой. Камионите от Бургас стигат до Руен. Там претоварват съдържанието им в големи тирове заедно с други дарения, които потеглят към границата.

Междувременно от Посолството и Генералното консулство на Турция обявиха списък с най-нужното в момента за пострадалите от земетресението:

1. Палатки;

2. Спални чували;

3. Газови печки за готвене или отопление;

4. Генератори за ток;

5. Юргани и одеяла.

Към този момент няма нужда от повече дрехи, обувки и хранителни продукти!

Двата пункта на Община Бургас за събиране на дарения остават отворени, каза кметът Димитър Николов. Те се плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“ и туристически информационен център „Часовника“.

Донесеното от бургазлии е и за двете пострадали държави. Заради неуредиците и политическата нестабилност в Сирия не знаем как да изпратим помощ дотам. Но Община Бургас продължава да проучва възможностите това да се случи.

Свързани статии
Намериха тялото на издирвания българин в Искендерун Отворен е втори пункт за дарения за пострадалите в Турция и Сирия Сеизмолог: Никой не може да предсказва земетресения Хиляди турци прекараха нощта в палатки при -5 градуса Изпращаме два Спартана и спасителни екипи в Турция, загиналите са над 500 МнВР: Няма данни за пострадали българи в Турция Мощно земетресения разтърси Турция, броят на жертвите расте Силно земетресение в Турция разлюля и България Затварят всички пунктове на българо-турската граница през нощта Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни
Тагове
помощи земетресение турция
Коментари

Още от последните новини