От Общината призовават: Плащайте местните данъци и такси по електронен път

От Общината призовават: Плащайте местните данъци и такси по електронен път - E-Burgas.com

Всички бургазлии могат от днес да плащат бързо и безопасно своите местни данъци и такси по електронен път. Мярката е превантивна и цели хората да не излизат и да не се струпват пред касите за плащания.

Това може да става безкасово по банковата сметка на Община Бургас в:

 

ОБЩИНСКА БАНКА

BIC: SOMBBGSF IBAN: BG08SOMB91308424151744

КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ:

442100 ДАНЪК ВЪРХУ НЕДВИЖИМИТЕ ИМОТИ

442400 ТАКСИ ЗА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ

442300 ДАНЪК ВЪРХУ ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА

441400 ПАТЕНТЕН ДАНЪК И ДАНЪК ВЪРХУ ТАКСИМЕТРОВАТА ДЕЙНОСТ

 

Също така плащане може да се извърши с дебитна карта на сайта на Община Бургас - www.burgas.bg, през виртуален ПОС терминал. Исканият ПИН за достъп е посочен в годишните данъчни съобщения.

Според влезлите в сила промени на Закона за местните данъци и такси, не е необходимо подаване на данъчни декларации при придобиване на имот в следствие на прехвърлителна сделка, данните се обработват служебно въз основа на информация от Агенцията по вписванията. Не се дължи подаване на декларации за нововоъведени в експлоатация сгради, облагането се извършва по предоставените от съответните служби Удостоверения и Разрешителни за ползване.

Данните за облагане на пътни превозни средства също постъпват и се обработват служебно и не е необходимо подаване на данъчни декларации.

Издаването на Удостоверения за наличие и липса на задължения, за производствата по ЗОП също се извършва по електронен път.

Призовават се гражданите да ограничат посещенията си в салоните за обслужване и да използват посочените на сайта електронни адреси и телефони за контакт.

Свързани статии
Съобщение от Община Бургас Съобщение от Община Бургас Онлайн разводите възможни и след пандемията Учениците от 5 до 12 клас остават на дистанционно обучение и този месец Предстои обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие на община Бургас 2021 - 2027 Омбудсманът организира онлайн дискусия за проблемите с дистанционното обучение Министър Вълчев призна: Бави се доставката на компютри за учениците Алекс Холаян спечели виртуалното състезанието "Моят чабот" Родители настояват онлайн обучението да остане и след Нова година Онлайн уроците в областта остават до края на ноември, една четвърт от заразените са ученици и учители
Тагове
местни данъци онлайн община Бургас
Коментари

Още от последните новини