Обичате киното и литературата? Ето кои събития да посетите на 7 и 8 октомври

Обичате киното и литературата? Ето кои събития да посетите на 7 и 8 октомври  - E-Burgas.com

Следващите петък и събота канят всички на няколко интересни ивента, част от V Порт Прим Арт Фест

Есента е не по-малко вълнуваща от лятото в Бургас. Благодарение на Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест дните от 5 до 8 октомври са изпъстрени с интересни арт събития, които са подходящи за всички възрасти и включват от кино и театър, до литература и изложби. Ето кои ивенти да не пропускате в последните два дни на културния формат.

В петък, 07 октомври, Георги Тошев ще очаква бургазлии и гостите на града в Конферентна зала в Гранд хотел и СПА Приморец. Журналистът и продуцент ще представи "Хамлет от град Левски" - книга и филм за незабравимия Георги Парцалев.

Вход: свободен

Същия ден от 18.30 ч. в зала Петя Дубарова в Морското казино, ще стартира прожекция на късометражни ленти от цял свят. Филмите са много интересни, всички с български субтитри и са част от селекция 2022 на Международен фестивал за късометражно кино "Карантината" с директор Георги Кръстев. Заповядайте да прекарате час и половина в компанията на повече от любопитни ленти, дело на бъдещи световни кино легенди.

Вход: свободен

За любителите на българското кино, от 19.30 ч. на 7 октомври в Културен дом НХК ще стартира премиерата „Бягство.“ Лентата е трета след „Възвишение“ и „Голата истина за група Жигули“ на популярния режисьор Виктор Божинов. В ролите ще видите Диана Димитрова, Александър Кендеров, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов, Беноа Марешал, Димитър Сулев, Венцислав Сариев. Сюжета проследява конфликта на две диаметрално противоположни като разбирания за живота общности, обитаващи заедно кътче от величествените Родопи.

Билети на касата на „Часовника” | За информация и резервации: 0894898098

В последния ден от Порт Прим Арт Фест, 8 октомври (петък) от 17 часа врати ще отвори една изключителна изложба. Тя ще покаже творбите на гениалния художник и илюстратор Ясен Гюзелев. Мястото е Център за съвременно изкуство и библиотека Бургас. Не пропускайте да разгледате вълнуващите произведения на един многократно награждаван с престижни световни призове творец, създал илюстрациите към издания на „Алиса в Страната на чудесата,“ „Алиса в Огледалния свят“, „Пинокио,“ „Дон Кихот,“ „Оливър Туист,“ разкази за живота на личности като Сократ и Микеланджело и много други.

Вход: свободен; Период на изложбата: 8 - 17 октомври

V Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест се организира от Гранд хотел и СПА Приморец с подкрепата на Община Бургас и Арт Ателие. Медийни партньори са Дарик радио и БНР – Бургас. Творческият директор на формата – художникът Стефан Божков, се е постарал да включи в програмата разнообразни актуални арт събития, сред които всеки да открие своите любими културни формати. 

Потопете се в един свят на кино и литература, театър и изобразително изкуство. Отделете няколко часа в дните от 5 до 8 октомври (другата седмица от сряда до петък), които да ви заредят с положителни емоции, различност и вдъхновение.

Свързани статии
Заповядайте на среща - литературна премиера с Мира Добрева Мира Добрева представя "Светулки зад решетките" в Бургас Христос Екзархос и бенд канят Бургас на Гръцка вечер на 2 март 2024 г. По случай 8 март "Приморец" кани всички жени на парти до зори! Търсите идеалния подарък за Свети Валентин? Изберете разкошен СПА пакет за него, нея или двойки Внимание, влюбени: "Приморец" кани на музикално-кулинарен Свети Валентин Магията на Коледа оживява в музика днес 20.12 в "Приморец" Кралици на красотата в специална фотосесия за благотворителния бал Короновани красавици отново събират пари за благотворителност Порт Прим Арт Фест се утвърди като най-ценния културен форум на Бургас
Тагове
приморец
Коментари

Още от последните новини