Нови модерни машини ще чистят улиците в Поморие (Снимки)

Нови модерни машини ще чистят улиците в Поморие  (Снимки) - E-Burgas.com

Две нови мотометачки и автовишка бяха закупени от Община Поморие, за да се подпомогне събирането и транспортирането на дървесни и зелени отпадъци от крайморски и паркови алеи, тротоарни площи и места с обществено предназначение на територията на общинската селищна система.

Многофункционалните автомобили (мотометачки) са окомплектовани с метачно устройство, смукател и сметосъбиращ бункер за биоотпадъци. Включена е и един брой мобилна барабанна дробилка, предназначена за раздробяване на дървени отпадъци с диаметър до 250 мм.

Закупената автовишка с височина 18-22 м ще допринесе за по-ефективното изпълнение на дейностите на общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство“ и ще осигури навременна ефективна защита на населението и дървесната растителност. До момента за подобни услуги бяха използвани външни фирми, което значително забавяше и оскъпяваше изпълнението. Основните дейности, обезпечени от новата специализирана техника, са:

кастрене и оформяне на дървесната растителност в урбанизираните територии на населените места на община Поморие;

провеждане на растително-защитни мероприятия;

събаряне или отсичане на опасна дървесна растителност на територията на общината в урбанизирани, горски и извънгорски територии;

за обслужване на инфраструктурните съоръжения, намиращи се на територията на общината.

Техниката е осигурена със средства от отчисленията по чл. 64 от Закона за управление на отпадъците.

Галерия
Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие
Коментари

Още от последните новини