Нови модерни машини ще чистят улиците в Поморие (Снимки)

Нови модерни машини ще чистят улиците в Поморие  (Снимки) - E-Burgas.com

Две нови мотометачки и автовишка бяха закупени от Община Поморие, за да се подпомогне събирането и транспортирането на дървесни и зелени отпадъци от крайморски и паркови алеи, тротоарни площи и места с обществено предназначение на територията на общинската селищна система.

Многофункционалните автомобили (мотометачки) са окомплектовани с метачно устройство, смукател и сметосъбиращ бункер за биоотпадъци. Включена е и един брой мобилна барабанна дробилка, предназначена за раздробяване на дървени отпадъци с диаметър до 250 мм.

Закупената автовишка с височина 18-22 м ще допринесе за по-ефективното изпълнение на дейностите на общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство“ и ще осигури навременна ефективна защита на населението и дървесната растителност. До момента за подобни услуги бяха използвани външни фирми, което значително забавяше и оскъпяваше изпълнението. Основните дейности, обезпечени от новата специализирана техника, са:

кастрене и оформяне на дървесната растителност в урбанизираните територии на населените места на община Поморие;

провеждане на растително-защитни мероприятия;

събаряне или отсичане на опасна дървесна растителност на територията на общината в урбанизирани, горски и извънгорски територии;

за обслужване на инфраструктурните съоръжения, намиращи се на територията на общината.

Техниката е осигурена със средства от отчисленията по чл. 64 от Закона за управление на отпадъците.

Галерия
Свързани статии
Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас Влиза в сила решението за въвеждане на „синя зона“ в Поморие Продължават безплатните прегледи в Поморие Четири дни безплатни прегледи в МБАЛ-Поморие Мария Нейкова: За два месеца постигнахме успех по няколко важни за Поморие теми В Поморие изготвиха анализ на изминалото лято Нова библиотека отвори врати в поморийския квартал Каменар (Снимки) Община Поморие получи награда за усилията си в борбата срещу езика на омразата Хванаха поморийка да шофира пияна в Равда
Тагове
поморие
Коментари

Още от последните новини