Над 20 велосипедисти отнесоха глоби в Бургас заради каране по „Александровска“ и „Богориди“

Над 20 велосипедисти отнесоха глоби в Бургас заради каране по „Александровска“ и „Богориди“  - E-Burgas.com

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 880 нарушения на скоростта. От тях в 5 случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 20 велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 20 пешеходци, а един водач на автомобили са наказани за отнемане предимството на пешеходец.

Служителите, ангажирани с провеждането на първия етап от акция „Зима” на територията на Бургас – град, са проверили 100 водачи, като са санкционирали 16 от тях, шофирали неизправни МПС. Акцията продължава с втори етап „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя”, която е насочена към   пешеходците   и   поведението   на   водачите   спрямо пешеходците.

Свързани статии
Рекорден брой задържани дилъри при седмичните акции в Бургаско Ангел Кунчев: Ще глобяваме ресторанти, ако отварят на 1 февруари Кметове в Бургаско с най-много глоби за нерегламентирани сметища КАТ събра над 100 милиона лева от глоби за година Бургазлии ще могат да плащат глоби по електронен път Продължават акциите срещу велосипедисти нарушители в Бургас Не забравяйте да бутате колелото си на „Александровска“ и „Богориди“! 12 са глобени за седмица Пътни инсталации ще пазят пешеходци и велосипедисти в Бургас Глобите за неносене на маски падат в съда Велоинцидент в Морската градина прати пенсионер в болница
Тагове
велосипедисти велоалеи глоби колелета
Коментари

Още от последните новини