Над 20 велосипедисти отнесоха глоби в Бургас заради каране по „Александровска“ и „Богориди“

Над 20 велосипедисти отнесоха глоби в Бургас заради каране по „Александровска“ и „Богориди“  - E-Burgas.com

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 880 нарушения на скоростта. От тях в 5 случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 20 велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 20 пешеходци, а един водач на автомобили са наказани за отнемане предимството на пешеходец.

Служителите, ангажирани с провеждането на първия етап от акция „Зима” на територията на Бургас – град, са проверили 100 водачи, като са санкционирали 16 от тях, шофирали неизправни МПС. Акцията продължава с втори етап „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя”, която е насочена към   пешеходците   и   поведението   на   водачите   спрямо пешеходците.

Свързани статии
Шефът на НСИ: Глоби чакат всички, които пречат на преброяването Велосипедист потроши възрастна пешеходка в Бургас Зрелостниците писаха по "Песента на колелетата" на Йовков Укрепено е свлачището в Сарафово, зелена светлина за довършване на алеите Какво се случва с велоалеята за Сарафово и какво е бъдещето на Ъгъла? Рекорден брой задържани дилъри при седмичните акции в Бургаско Ангел Кунчев: Ще глобяваме ресторанти, ако отварят на 1 февруари Кметове в Бургаско с най-много глоби за нерегламентирани сметища КАТ събра над 100 милиона лева от глоби за година Бургазлии ще могат да плащат глоби по електронен път
Тагове
велосипедисти велоалеи глоби колелета
Коментари

Още от последните новини