Кметове в Бургаско с най-много глоби за нерегламентирани сметища

Кметове в Бургаско с най-много глоби за нерегламентирани сметища - E-Burgas.com

Бургаския регион е с най-много нерегламентирани сметища в страната, поне според броя на наказателните постановления от страна на Министерството на околната среда и водите. Общо 28 кмета на населени места в региона ще плащат глоби заради отношението си към околната среда.

Във връзка с актуалната тема, свързана със справянето с проблема с нерегламентираните сметища, МОСВ предоставя обобщена информация за осъществения през 2020 г. контрол от 15-те РИОСВ на кметове на общини по изпълнение на задълженията им, произтичащи от Закона за управление на отпадъците:

С цел предприемане на превантивни действия за недопускане на нерегламентирани замърсявания с отпадъци и за постигане на трайно и устойчиво изпълнение на задълженията на общинските власти, произтичащи от Закона за управление на отпадъците, през 2020 г. от всички РИОСВ с писма са дадени предписания на кметовете на всички (265) общини на територията на страната за предприемане на мерки за почистване и недопускане на образуването на нерегламентирани замърсявания с отпадъци, включително и на речните легла и прилежащите им територии.

От инспекциите са организирани и извършени проверки на място по изпълнение на дадените предписания на територията на всички общини, като са извършени над 700 проверки в над 1800 населени места.

Свързани статии
Нова инсталация за биоразградими отпадъци в Бургас Близо 300 тона боклук събрани в област Бургас за "Да изчистим България заедно" Обществено обсъждане за управление на отпадъците организират в Бургас Бургазлии върнаха 161 тона отпадъци за рециклиране в мобилните центрове на общината Роботи ловят плаващи отпадъци в три бургаски пристанища Поставят контейнери за строителни отпадъци на няколко места в Созопол Община Бургас отново предупреждава: До 5000 лв. глоба за замърсяване на градската среда! Шефът на НСИ: Глоби чакат всички, които пречат на преброяването Бургас домакин на семинар за намаляване на морски отпадъци Деца събраха над 840 литра пластмасови отпадъци от плажа в Сарафово
Тагове
кметове отпадъци глоби нерегламентирани сметища
Коментари