Рекорден брой задържани дилъри при седмичните акции в Бургаско

Рекорден брой задържани дилъри при седмичните акции в Бургаско - E-Burgas.com

Сред арестуваните са и семейство от „Меден рудник“

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани 13 мъже, като са образувани седем бързи производства и шест преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерните случаи са свързани със :  

  • - образуването на бързо производство срещу 30 годишен бургазлия и 24 годишната му съпруга, обитаващи апартамент в бл. 12 в ж.к. «Меден Рудник», в който след извършено претърсване служителите от Четвърто Районно управление – Бургас намерили и иззели суха зелена тревна маса / марихуана/ с тегло около 50 гр.
  • - образуването на досъдебно производство срещу 39 годишен криминално проявен бургазлия, обитаващ апартамент на семейни начала с 28 годишна бургазлийка в бл. 128 в к-с «Лазур». Жилището е посетено около 01.05 ч. на 01.02.т.г. от служители на Пето Районно управление – Бургас по сигнал за извършвано домашно насилие. Служителите забелязали на секционен рафт в хола найлонова торбичка с марихуана и гриндер. Извършено е претърсване, като във външното тяло на климатика, монтиран на терасата, е открита една найлонова торбичка със суха тревна маса, а друга е намерена изхвърлена в тревните площи пред бл. 128. Общото количество на откритата суха зелена тревна маса е около 50 гр.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо четири случая. Водачите са на възраст от 23 до 42 години. Двамата от тях са установени да шофират след употреба на метамфетамин, един – 26 годишен бургазлия, управлявал л.а. „БМВ 320 Д”, с бургаска регистрация, след употреба на амфетамин и метамфетамин и един 42 годишен мъж от с. Маринка, управлявал л.а. „Мерцедес Е 320”, с бургаска регистрация, след употреба на метадон.

В шест случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 897 нарушения на скоростта. В три случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са трима. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани четирима велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 17 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ / червен/ светофарен сигнал са санкционирани осем водачи.

Свързани статии
Ченгета нахлуха в Кумлука, задържани са няколко лица Акция в столицата срещу компания за криптовалута Започна акция "Бяло" срещу наркодилърите в цялата страна Стотици актове при поредната акция за пияни и дрогирани на пътя Поредна мащабна акция срещу нарушителите на пътя 24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна Нова мащабна акция в Деня без жертви на пътя Поредна акция в Бургас, този път на прицел са лихварите 28 надрусани шофьори са заловени в новата акция на КАТ Нова акция на КАТ, на всеки час патрулка тръгва към морето
Тагове
акция дилъри джигити велосипедисти
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Рекорден брой задържани дилъри при седмичните акции в Бургаско - E-Burgas.com

Регата 24 Май