КАТ събра над 100 милиона лева от глоби за година

КАТ събра над 100 милиона лева от глоби за година - E-Burgas.com

За първи път през 2020 г. събираемостта на глобите към Пътна полиция мина 100 млн. лв. Крупната сума е събрана от платилите санкциите си 1 656 000 водачи, съобщи в интервю за "24 часа" министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

Издадените санкции са над 1,9 млн. до 22 декември 2020 г., което е с около 200 000 повече от 2019-а. Над 82 хиляди са шофьорите, получили санкциите си на границата, като около 20 хил. от тях са били чужденци, основно от съседните държави. "Не е имало случай след връчване някой да бъде ограничен да влезе или излезе от страната", каза Терзийски.

Вътрешният министър подчерта, че намалението на жертвите със 162-ма души е вследствие не само на пандемията, но и на засиления контрол и връчването на глобите.

В празничните дни около Коледа на шофьори са съставени над 1400 акта, отнети са 330 свидетелства за управление, установени са 123 случая на шофиране след след употреба на алкохол и наркотични вещества, съобщи преди дни Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция". На Бъдни вечер в Пловдив е засечен водач, шофирал със 189 км/час, и друг със 171 км/час. На Коледа е задържан шофьор с 3.15 на 1000 алкохол в кръвта. През четирите почивни дни около Коледа са регистрирани 230 пътни инцидента, като брой по-малко от регистрираните за същия период на миналата година - 272, отбеляза Близнаков.

От "Пътна полиция" призовават гражданите да подават сигнали на телефон 112 за неспазване на правилата за движение, неадекватно и опасно шофиране.

Свързани статии
Премахнаха поредния ромски катун в Бургас, изринаха 10 тона отпадъци (Снимки) Катастрофа с цистерна на "Тракия" затруднява движението към Бургас Комитова: Има странни обстоятелства в катастрофата на АМ "Струма" Възстановиха движението по АМ "Струма" ЕС обмисля нови правила за сертификатите: Пътуване само след трета бустерна доза САБ: Пътната маркировка и осветлението са проблем в цялата страна Установяват дали автобуса се е запалил преди или след удара в мантинелата 57-годишен мъж получи инсулт докато шофира край Тънково Бивш следовател: Поведението на шофьора е било неадекватно Утре е Ден на национален траур в България
Тагове
кат глоби автомобили пътна полиция
Коментари

Още от последните новини