Мрачна прогноза: Кризата убива всяко второ българско заведение

Мрачна прогноза: Кризата убива всяко второ българско заведение - E-Burgas.com

Българската асоциация на заведенията изразява своята загриженост, че вече месец от началото на кризата с COVID-19 липсват адекватни мерки за подпомагане на малкия и среден бизнес в бранша. 

Имаме готовност да предложим пакет от работещи механизми за подпомагане на сектора и като първа стъпка предлагаме спешна среща с вицепремиера Томислав Дончев, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на икономиката Емил Караниколов, на която конструктивно да обсъдим приемливи и възможни за реализиране мерки, заявяват от организацията.

От БАЗ посочват, че на карта е поставено не само здравето на нацията, но и оцеляването на цели сектори от българската икономика.

Смятаме, че до момента показваме изключителна толерантност към критичната за цялото ни общество ситуация и поехме основната тежест на извънредното положение, защото не желаем да нагнетяваме излишно напрежение. Очакванията ни бяха, че както се действа своевременно по отношение на овладяването на заразата, така и бързо ще се предложат решения за справяне с последствията от нея. За съжаление, към момента не виждаме реални постъпки в тази посока, посочва председателят на асоциацията Ричард Алибегов.

Той посочва, че вече има случаи на фирми, които са дадени на публичен съдебен изпълнител за данъчни задължения, декларирани на 16 март.

Това води до блокиране на сметки и допълнително засилване на кризата, което, с цялото си уважение, определяме като геноцид над малкия и среден бизнес, казва Алибегов.

Затова от асоциацията на заведенията са разработили свой пакет от предложения, който предлагат на правителството.

offnews.bg

Свързани статии
Втори ден ЕС обсъжда възможни решения на енергийната криза 80 на сто от работещите у нас са стресирани и недоволни от заплатата Експерти обясниха сценариите за енергийната ни сигурност Над 7000 украинци са наети на работа у нас Икономисти: Европа я чака тежка криза след ноември, не можем да спрем инфлацията Голяма част от бежанците у нас готови да започнат работа Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа Област Бургас е на 11-то място в страната с 1272 лв. средна заплата Коалицията обсъжда антикризисните мерки заради високата инфлация Мика Зайкова: Инфлацията у нас ще достигне 20%
Тагове
работа заведения криза
Коментари

Още от последните новини