Министър Вълчев: Някои студенти ще трябва да наваксват през лятото

Министър Вълчев: Някои студенти ще трябва да наваксват през лятото - E-Burgas.com

"Електронното обучение спаси учебната година и тя няма да е нулева" заяви образователният министър

Електронното обучение спаси учебната година. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев в ефира на предаването "Неделята на NOVA".

След като на 13 март в България се обяви извънредно положение, на 16 март учениците започнаха да се обучават дистанционно. В България няма да има нулева година в образованието, дори извънредното положение да бъде продължено след 13 май, обеща министър Вълчев.

Той похвали българските университите, които успешно са стартирали електроното обучение на своите студенти. В момента проблем има единствено при  медицинските клинични специалности , тъй като те се нуждаят от практика, която няма как да стане по електронен път. При тях, както и при някои други студенти, със сигурност ще трябва има наваскване през лятото. 

 

Свързани статии
Над 4000 студенти не могат да се завърнат в общежитията си заради незавършени ремонти Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учител Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа 60 отличници от ПМГ получиха награди от общината Студенти и ученици от Бургас участваха в Световната седмица на предприемачеството
Тагове
ученици студенти електронно обучение
Коментари

Още от последните новини