Над 4000 студенти не могат да се завърнат в общежитията си заради незавършени ремонти

Над 4000 студенти не могат да се завърнат в общежитията си заради незавършени ремонти - E-Burgas.com
cross.bg

Повече от 4 000 студенти у нас не могат да се върнат обратно в общежитията си. Причината е започнати, но недовършени ремонти. На студентите е било казано, че преместването им е за период от една година.

През 2020 година Министерски съвет отпусна 98 млн. лева за ремонт на студентски общежития. Две години и половина по-късно има още неусвоени средства и 10 блока не са ремонтирани. Причината е поскъпването на строителните материали с 30-40%. Има много засегнати места - във Варна, в Пловдив, в София. Студентите в момента живеят по квартири и плащат 10 пъти по-високи наеми, каза в БНТ "Денят започва" Даниел Парушев - председател на НПСС.

По думите му първоначалните намерения са били да се ремонтират над 25 блока. В момента готови са само 16. Той допълни, че от Националното представителство на студентските съвети днес ще входират писмо до министър-председателя Гълъб Донев за отпускане на 10 млн. лева за довършване ремонта на студентските общежития.

Това е въпрос на добро управление и добро стопанисване. Този проблем трябва да се реши и то бързо, защото ако се отлага поради липса на бюджет или добро отношение към тези неща, той ще продължи с години, отбеляза проф. Димитър Димитров - ректор на УНСС и главен секретар на Съвета на ректорите в Република България.

Свързани статии
Студенти и ученици от Бургас участваха в Световната седмица на предприемачеството Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ изпрати третия випуск парамедици Бъдещи юристи от БСУ посетиха Районния съд Бъдещите юристи ще влизат в университет без приемен изпит Ремонтират студентските общежития с над 6 млн. лв. Третокурсничка по медицина е „Студент на годината“ на Бургас Студентите в България се увеличават, масово искат да стават учители и лекари Студенти обсъдиха бъдещо партньорство с бургаския кмет Областният управител Вълчо Чолаков с интересни предложения към посланика на Франция Президентът и премиерът поздравиха студентите
Тагове
студенти общежития
Коментари

Още от последните новини