БСП прави сечено в последния момент, коалиционното споразумение се отлага

БСП прави сечено в последния момент, коалиционното споразумение се отлага  - E-Burgas.com
Снимка: bps.bg

Координационен съвет между формациите, преговарящи за съставяне на правителство, се провежда в парламента. Спешната среща е свикана, след като в последния момент от БСП са възразили срещу пакета законодателни мерки в социалната сфера в коалиционно споразумение.

„Предложихме допълнение за законодателство, което касае най-вече социалната сфера и които бяха пропуснати. Например плащанията за първо, второ и трето дете, увеличението на майчинството, лекарствата за деца. Не бяха разписани в конкретика кой закон трябва да се промени и в какъв срок“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Надяваме се утре БСП да мине с техните съвети в одобрението на коалиционното споразумение и много се надявам в началото на следващата седмица да имаме вече работещо правителство, каза Петков пред бТВ. Запитан кога ще бъде подписано споразумението, той посочи, че най-вероятно това ще се случи или в петък, или през уикенда.

Свързани статии
БСП гр.Средец номинира Йона Чобанова за кмет за местните избори през 2023г. Нинова: Прокуратурата ме вика на разпит, очаквам да ме отведат принудително (видео) В БСП пак ще се опитат да бутнат Нинова Министърът на туризма: От БСП сме против пълната депутинизация Кутев поискал оставката на Нинова в лично качество Корнелия Нинова се предаде: Резултатът на БСП е катастрофа, подавам оставка! Петър Кънев отново ще води листата на БСП в Бургас Депутатите отхвърлиха предложението за извънредни заседания за актуализация на бюджета БСП започва разговори за съставяне на редовен кабинет Атанас Зафиров: БСП и ИТН имат почти еднакви виждания за социална политика, здравеопазване и икономика
Тагове
Корнелия Нинова БСП
Коментари