Корнелия Нинова се предаде: Резултатът на БСП е катастрофа, подавам оставка!

Корнелия Нинова се предаде: Резултатът на БСП е катастрофа, подавам оставка!  - E-Burgas.com

Поемам цялата отговорност за резултата на БСП и подавам оставка, заяви Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

"Изчаках окончателните резултати от изборите. Оценявам този резултат като катастрофален, особено с това, че отстъпихме от трето на четвърто място. Поемам цялата отговорност, вината е изцяло моя", коментира още тя.

По думите ѝ много неща са повлияли на катастрофалния резултат на социалистите. Машинният вот е затруднил избирателите, ковид кризата се отразила и много хора са се уплашили, затова не са отишли да гласуват. Субективните причини, според Нинова, са въпрос на дълъг разговор в партията.

"От вчера една група в БСП ми иска оставката, но това не ме впечатлява, защото го правят вече пет години, това е така наречената вътрешна опозиция", коментира Нинова.

Останала е изненадана обаче, че Антон Кутев е поискал оставката ѝ в качеството си на говорител на служебното правителство, а не като част от пленума на БСП. Останала е изненадана и че инициативният комитет на президента Радев я е поискал. Призова служебния кабинет да решава кризите в страната, а инициативния комитет - да мисли за балотажа.

Свързани статии
БСП гр.Средец номинира Йона Чобанова за кмет за местните избори през 2023г. Нинова: Прокуратурата ме вика на разпит, очаквам да ме отведат принудително (видео) В БСП пак ще се опитат да бутнат Нинова Министърът на туризма: От БСП сме против пълната депутинизация БСП прави сечено в последния момент, коалиционното споразумение се отлага Кутев поискал оставката на Нинова в лично качество Петър Кънев отново ще води листата на БСП в Бургас Депутатите отхвърлиха предложението за извънредни заседания за актуализация на бюджета БСП започва разговори за съставяне на редовен кабинет Атанас Зафиров: БСП и ИТН имат почти еднакви виждания за социална политика, здравеопазване и икономика
Тагове
Корнелия Нинова БСП
Коментари

Още от последните новини